Corabia piraților PSD plutește în derivă (editorial)

Written by admin. Posted in Editorial

Tagged: , , , ,

Published on ianuarie 24, 2017 with No Comments

eu

scris de: Dan Coita

Nimeni nu cred că se aștepta ca PSD să aibă așa un parcurs lăudabil la alegerile parlamentare din 2016, chiar să facă majoritate parlamentară și Dragnea să-l pună pe timișoreanul Grindeanu în fruntea guvernului (chiar dacă are o funție onorifică). Cred și pot afirma cu tărie după ce am văzut componența guverului, membrii unor filiale ale social democraților din țară, că cei care au votat stânga nu sunt intelectualii și nu sunt nici tinerii din România. Votanții PSD sunt acei oameni simpli, cu un trai la limita existenței, care așteaptă ca viața lor să se schimbe în mai bine, iar cei care le-au promis primii în campania electorală acest lucru, trebuie să recunoaștem, au fost cei de la PSD. În opinia mea, cei care au un dram de cultură politică nu au răspuns pozitiv la „aburelile” lansate de social-democrați ori au votat alte partide, ori în mare măsură nu au ieșit la vot. Poate vă întrebați de unde am tras eu această concluzie? E simplu! Dacă stăm să analizăm evoluția PSD de la înființare, pe vremea când Iliescu era principalul „rege” care din nefericire este și acum, putem vedea de-a lungul timpului desele derapajele politice, scandaluri de corupție, scandaluri mediatice, urmăriri și dosare penale marca Adrian Năstase, Viorel Hrebenciuc, Ilie Sârbu, acestea încercând să fie mușamalizate într-o mică sau mare măsură, toate aceste lucruri au insuflat un sentiment de reținere față de acordarea votului acestui partid. Iată că și la ora actuală ca în trecut, noii baroni din PSD încearcă să mușamalizeze, să protejeze indivizii urmăriți sau condamnați penal, începând chiar cu liderul lor, Liviu Dragnea care ar putea fi condamnat pe 31 decembrie la 10 ani de pușcărie, după cea de doi ani cu suspendare. Nici asociatul acestuia nu e mai prejos, președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu fiind urmărit penal în cazul unor retrocedări ilegale. Așa cum spune o veche vorbă românescă „de la cap se împute peștele”

În orice țară normală, ideologia unui partid de stânga cum este cea a PSD este una foarte bine venită mai ales pentru pentru pătura necăjită a populației, din păcate în țara noastră, consider eu una anormală totul de rezumă la o ideologie a social-democraților bazată pe trei criterii clare;

- nu contează că mințiți dar faceti promisiuni care dau bine la o masă cât mai mare de români

– dacă iese bine la alegeri (și a ieșit) dați bani că nu dăm de la noi, pentru a onora aceste promisiuni chiar parțial, iar pentru ce nu puteți onora dați vina pe vechiul guvern

– dacă tot ați ajuns la butoane..furați

Aș fi ipocrit să spun că social-democrații români nu au avut de-a lungul timpului și oameni de valoare, dar aceștia au preferat să părăsească această corabie plină cu penali, corupți sau baroni locali și să actveze fie sub altă culoare politică, fie pe cont propriu. Din păcate toate acestea pornesc de la „mințile luminate” de la vârful piramidei intitulate PSD, unde din păcate stau bine înfiți oameni care-și urmăresc doar propriile interese, înbogățirea pe spatele statului, a bietului român și care fac orice compromis, chiar o luptă politică fără scrupule, fără nici o reținere, cu orice partid sau formațiune, iar dacă e nevoie chiar și cu președintele țării sau cu societatea civilă (vezi afirmațiile președintelui PSD, Dragnea la întoarcerea din America la adresa miilor de manifestanți din București și din celelalte orașe ale României).

Din păcate s-ar putea ca într-o perioadă nu prea lungă de timp această corabie piraterească din oțel pe catargul căruia flutură steagul PSD să se transforme într-una de carton care se va scufunda și toate acestea din cauza unui ”căpitan” și câțiva ”aghiotanți„ însetați de putere și căpătuială pe banii statului, care după cum se vede nu au nici o reținere în a sacrifica câțiva „mateloți” numiți miniștrii în guvernul Grindeanu.

No Comments

Comments for Corabia piraților PSD plutește în derivă (editorial) are now closed.