Constantin Traian Igaş:” Ponta şi Guvernul ordonanţelor”

Written by admin. Posted in Politica, Top News

Tagged: , , , , ,

Published on aprilie 22, 2013 with No Comments

Guvernul Ponta este atât de preocupat să se organizeze încât emite ordonanţe pe bandă rulantă dar şi modificări la aceste ordonanţe şi rectificări în Monitorul Oficial. Sună haotic şi aşa şi este, însă incoerenţa legislativă de care dă dovadă nu îl împiedică pe acest premier să se ocupe într-un mod excesiv de organizarea cabinetului pe care îl conduce, chiar cu riscul de a merge nepregătiţi la discuţiile privind viitoarele fonduri structurale 2014-2020. Chiar astăzi am văzut cum reprezentanţii Comisiei Europene au taxat Guvernul pentru că propunerile înaintate nu au întrunit condiţiile minime de calitate şi credibilitate.

Parlamentul a devenit maşinăria de vot perfectă a lui Victor Ponta. Parlamentarii USL nu au venit cu amendamente la bugetul de stat pentru proiecte în judeţele pe care le reprezintă, dar vin cu amendamente de desfiinţare de departamente şi reînfinţarea lor sub alt nume în cadrul ministerelor.

Astăzi, în Plenul Senatului, avem pe ordinea de zi la punctul 11 a doua modificare la celebra OUG 96/2012, ordonanţă care are ca subiect organizarea activităţii Guvernului. Această ordonanţă de urgenţă a fost modificată succesiv prin alte două ordonanţe de urgenţă, 6/2013 şi 15/2013 cu două rectificări publicate în Monitorul Oficial. În expunerea de motive Guvernul spune că promulgarea acestei ordonaţe de urgenţă asigură temeiul legal pentru organizarea şi funcţionarea Ministerului Fondurilor Europene. Oare va fi aprobat amendamentul depus de un senator liberal privind reînfiinţarea unui departament din subordinea acestui Minister al Fondurilor Europene, în condiţiile în care prin OUG 96/2012 au stabilit că nu e nevoie de acest department?

Rapiditatea şi promptitudinea cu care parlamentarii USL votează aceste modificări în organizarea Guvernului denotă cel puţin iresponsabilitate şi incoerenţă, dacă nu ascund rezultatele negocierilor permanente de putere între grupurile din cadrul USL.

 

No Comments

Comments for Constantin Traian Igaş:” Ponta şi Guvernul ordonanţelor” are now closed.