Consiliul Județean Arad a deschis un jurnal multimedia on-line și pentru drum județean Pîncota-Târnova-Buteni!

Written by admin. Posted in Utile

Tagged: , , ,

Published on iunie 30, 2020 with No Comments

Consiliul Județean Arad anunța, ieri, realizarea unui jurnal multimedia on-line care urmărește pas cu pas modernizarea drumului județean Arad-Șiria-Pîncota. Jurnalul este accesibil pe Facebook. Într-o singură zi, aprox. 550 de persoane au apreciat pagina special creată pentru monitorizarea șantierului. Ca urmare a interesului crescut, președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, a decis ca și un alt obiectiv important de infrastructură, drumul județean Pîncota-Târnova-Buteni, să aibă un jurnal multimedia care să conțină fotografii, video și informații scrise despre evoluția lucrării.

„Am mai spus-o: nu avem nimic de ascuns! Drumul județean Arad-Șiria-Pîncota-Târnova-Buteni și mai departe, Buteni-Dieci-Gurahonț este unul dintre cele mai mari proiecte județene de modernizare a infrastructurii rutiere, în România. Este vorba, în total, de 83 km de drum, în trei tronsoane. Pe toate șantierele se muncește. Eu cred că realizarea acestor jurnale multimedia va ajuta la informarea arădenilor, dar pe de altă parte îi va și determina pe constructori să lucreze mai repede și mai bine, pentru că nu doar ochii noștri, ai celor din Consiliul Județean Arad, sunt pe ei, ci și ochii opiniei publice. Vrem să demonstrăm că muncim și pe acest șantier, că urmărim constructorul și că suntem foarte transparenți”, a declarat președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca.

Drumul județean 709 Arad-Horia-Șiria-Galșa-Pâncota (30 km) este modernizat din fonduri europene. Termenul de execuție a lucrărilor la acest drum este de 36 de luni, însă constructorul Sylc Con Trans promitea, la semnarea contractului, că îl va finaliza mult mai devreme. Valoarea contractului, din fonduri europene, este de 63 de milioane de lei.

Drumul județean 792 C, Pîncota-Târnova-Buteni, este modernizat de asocierea S.C. DSE CONSULTING SRL (lider de asociere) și CONSTRUCȚII S.A. (asociat 1), SC. RAL CONSTRUCT DEVELOPMENT SRL (subcontractant), CONSORZIO STABILE EBG (terț susținător). Valoarea contractului, din fonduri europene, este de 40 de milioane de lei plus TVA. Tronsonul, în lungime de 31,3 kilometri, traversează localitățile Pâncota, Măderat, Târnova, Șilindia, Luguzău, Cuied, Buteni.

Drumul Județean 793 Buteni-Dieci-Gurahonț este o lucrare finanțată integral din fondurile proprii ale Consiliului Județean Arad. Lungimea tronsonului este de 22,2 km, iar valoarea lucrărilor se ridică la 20,4 milioane de lei. Drumul județean traversează și localitățile Iosaș, Pescari, Dieci, Cociuba, Revetiș, Berindia și Păulian.

Beneficiari direcţi ai modernizării drumului dintre Arad și Gurahonț sunt 220.000 de arădeni, populaţia din comunele şi oraşele aflate pe traseul drumului, precum şi populaţia Municipiului Arad:

Municipiul Arad                                                                                                    179.305 locuitori

Comuna Vladimirescu (Vladimirescu, Cicir, Mândruloc, Horia)                   12.970 locuitori

Comuna Şiria (Şiria, Galşa, Mâsca)                                                                    9.035 locuitori

Oraşul Pîncota (Pîncota, Măderat)                                                                    8.148 locuitori

Comuna Târnova (Târnova, Agrişu Mare, Arăneag, Chier, Drauţ, Dud)      6.199 locuitori

Comuna Şilindia (Şilindia, Camna, Iercoşeni, Luguzău, Satu Mic)                875 locuitori

Comuna Buteni (Buteni, Berindia, Cuied, Păulian)                                         3.389 locuitori

TOTAL                                                                                                                    219.921 locuitori

Consiliul Județean Arad a fost premiat, anul trecut, la Gala Administrației Românești, pentru proiectul ambițios de modernizare a 300 km de drumuri județene. Lucrările au început efectiv pe 315 km (dintre care 124,8 km sunt deja finalizați). Valoarea lucrărilor este de 725 milioane lei, dintre care 400 de milioane de lei din fonduri europene. Nu în ultimul rând, Consiliul Județean Arad pregătește deja documentația pentru modernizarea/reabilitarea altor 155 km.

 

 

No Comments

Comments for Consiliul Județean Arad a deschis un jurnal multimedia on-line și pentru drum județean Pîncota-Târnova-Buteni! are now closed.