Consilierii liberali, mulțumiți de faptul că proiectele lor pentru municipiu sunt puse în practică

Written by admin. Posted in Politica

Tagged: , , , ,

Published on iunie 23, 2015 with No Comments

Geanina Pistru și Ovidiu Moșneag, consilieri locali municipali ai PNL Arad, au declarat marți, într-o conferință de presă, că atât ei, cât și colegii lor, sunt mulțumiți de faptul că administrația locală pune în practică proiectele propuse de ei, ajutând astfel la modernizarea Municipiului Arad.

„Acum câteva luni, înainte de adoptarea bugetului local, am venit în fața dumneavoastră, împreună cu colegii consilieri, și v-am spus că ne propunem să facem o altfel de politică, asta însemnând a fii mai activ în teritoriu și mai atenți la problemele cetățenilor. Am venit atunci cu propuneri înspre administrația locală, înspre domnul primar Gheorghe Falcă, iar astăzi, putem spune că suntem foarte bucuroși de faptul că administrația răspunde pozitiv doleanțelor cetățenilor, doleanțe pe care noi le-am transpus în anumite proiecte. Una dintre propunerile noastre făcea referire la cartierul Șase Vânători, unde cetățenii se confruntă de ani de zile cu o infrastructură proastă și cu multă mizerie. Astăzi putem spune că acest cartier se modernizează, cu trotuare noi, drumuri noi și urmează să fie finalizate și noi parcări între blocuri. Sperăm ca în maxim o lună de zile să putem spune că lucrările din acest cartier sunt finalizate. Un alt proiect despre care vă vorbeam în luna ianuarie se referea la marcaje rutiere pe toată raza municipiului. O parte din aceste marcaje au fost deja finalizate, iar o parte sunt încă în lucru, dar lucrurile se îndreaptă într-o direcție bună. Deși ne dorim să începem lucrările pe toate cele 27 de străzi care au fost parte dintr-un program lăsat de izbeliște de Guvernul României, vă pot spune că în cel mai scurt timp vor începe lucrările pe două dintre aceste străzi: Hunedoarei și Gheorghe Lazăr. Totodată, au existat propuneri ca în cartierul Micălaca să fie amenajate mai multe parcări. O parte din aceastea au fost deja amenajate, la o parte încă se lucrează, iar în ceea ce privește o altă parte, lucrările sunt aproape de a începe”, a declarat Geanina Pistru, consilier local municipal și co-președinte al Organizației Municipale a PNL Arad.

„Așa cum vă spuneam și în luna ianuarie, ne-am dorit ca în bugetul de anul acesta să fie prevăzute niște sume pentru anumite semaforizări, pentru că în anumite zone au apărut probleme mari în trafic. Spre exemplu, pentru intersecția dintre străzile Andrei Șaguna și Condurașilor, în care s-au întâmplat foarte multe accidente, există un studiu de fezabilitate finalizat, urmând procedurile de execuție a investiției. Totodată, mai există alte două intersecții pentru care există studii de fezabilitate finalizate, anume între străzile Abatorului și Ioan Rațiu, Tudor Vladimirescu și Crișan, zone în care de asemenea traficul trebuie fluidizat. Pentru alte două intersecții, studiile de fezabilitate sunt în curs, anume între străzile Ovidiu și Poetului, respectiv Calea Zimandului și strada Stephan Ludwigh Roth (în zona noului Spital TBC). Vreau să mai menționez că a fost încheiat și contractul de lucrări la intersecției dintre Câmpul Liniștii și Șoseaua de Centură. O altă investiție pe care ne-am dorit-o a fost în construcția unei săli de sport pentru cei peste o mie de copii din cartierul Grădiște, care nu aveau o sală de sport. În ceea ce privește această sală, este finalizat proiectul tehnic și urmează procedura de atribuire a contractului. În același timp, pentru tot ceea ce înseamnă școli, grădinițe, internate sau cantine care sunt în subordinea Consiliului Local, există demarate proiecte de lucrări de întreținere și reparații”, a declarat Ovidiu Moșneag, consilier local municipal al PNL Arad.

 

No Comments

Comments for Consilierii liberali, mulțumiți de faptul că proiectele lor pentru municipiu sunt puse în practică are now closed.