Congresul extraordinar Noua Republică se ţine la Arad

Written by admin. Posted in Politica

Tagged: , , , ,

Published on iunie 08, 2014 with No Comments

Ca urmare a rezultatelor la alegerile europarlamentare, după publicarea de către Biroul Electoral Central a numărului de voturi obţinut în fiecare judeţ de către filialele Partidului Noua Republică, ca răspuns la solicitările venite din partea mai multor lideri şi luînd act de demisia de onoare a prim-vicepreşedintelui Nicolae Popa, Mihail Neamţu a solicitat organizarea unui Congres extraordinar cu mandatele pe masă.

În data de 2 iunie, 2014, orele 21.00, şedinţa Preşedinţiei Partidului Noua Republica a inclus în ordinea de zi tema Congresul extraordinar Noua Republica. Au fost discutate meritele mai multor filiale (Arad, Suceava, Hunedoara, Bucureşti, Diaspora), fiind scoasă în evidenţa performanţa unică a lui Corneliu Berari, care a obţinut aproape 17% în localitatea Petriş de pe Valea Mureşului. Procentual, filiala judeţeană Arad a obţinut aproape 1% din voturile exprimate.

În lumina acestor consideraţii, vicepreşedinte Partidului, dl Ion Stan, a făcut propunerea ca organizarea Congresului să se facă la Arad, în locul de unde a pornit şi manifestul Noua Republică la 17 septembrie 2011. Preşedinţia Partidului a decis, cu o majoritate simplă, organizarea Congresului extraordinar în data de 28 iunie 2014, în oraşul Marilor Unionişti.

Până la această oră, Preşedinţia Partidului n-a primit o contra-ofertă care să satisfacă atât criteriul centralităţii geografice, cât şi principiul recunoaşterii meritocratice după alegerile la europarlamentare.

Pentru lămuriri privind raportul de reprezentare între membrii filialelor judeţene şi delegaţii la Congres, locul desfăşurării Congresului şi taxa de participare, vom reveni cu informaţii suplimentare.

 

 

No Comments

Comments for Congresul extraordinar Noua Republică se ţine la Arad are now closed.