Conducerea Consiliului Județean Arad a avut o întâlnire cu primarii din județ, prima din acest an. 

Written by admin. Posted in Utile

Tagged: , ,

Published on ianuarie 11, 2023 with No Comments

Extinderea rețelei de apă și canalizare, respectiv dotarea școlilor prin accesarea de fonduri din PNRR au fost temele abordate de conducerea Consiliului Județean Arad la întâlnirea cu primarii din județ, prima din acest an.

Președintele Iustin Cionca a declarat: „Am organizat această întâlnire pentru a prezenta primarilor arădeni mecanismele de finanțare pe mai multe domenii, prin Planul Național de Redresare și Reziliență, pentru a avea o strategie comună, dar și pentru a lămuri, prin aparatul nostru de specialitate, eventualele neclarități. Din punctul meu de vedere, este esențial ca primarii să fie informați, apoi depinde de fiecare localitate cum gestionează aceste informații. Eu îi încurajez să profite de această oportunitate istorică, să depună proiecte și să atragă bani europeni în județul nostru. Noi aplicăm această strategie la Consiliul Județean și s-a dovedit câștigătoare: cu 2% contribuție din bugetul propriu, aducem restul de 98% din fonduri europene pentru realizarea proiectelor”.

Referitor la extinderea rețelelor de apă și canalizare, președintele Iustin Cionca a adăugat: „Îmi doresc ca primăriile să beneficieze de fondurile disponibile pe PNRR pentru componenta apă uzată și rețele de apă. Avem unități administrativ-teritoriale eligibile, dar sunt termene în care trebuie să ne încadrăm, de aceea, este important să fim informați și pregătiți”.

Inspectorul școlar general al IȘJ Arad, Marius Göndör, prezent la întâlnire, a declarat: „Vorbim despre un proiect de un miliard de euro prin PNRR, prin care se dotează unitățile de învățământ preuniversitar și unitățile conexe cu dotări pentru laboratoare de informatică, cabinete școlare de toate tipurile și mobilier pentru sălile de clasă. Eligibile pentru finanțare sunt primăriile sau consiliile județene. ISJ a finalizat o analiză de nevoi cu privire la acest proiect pentru toate școlile din județul Arad, vom pune la dispoziție comunităților locale această analiză, urmând să fie depuse proiectele pentru dotarea unităților de învățământ”.

La întâlnire au fost prezenți și vicepreședintele Consiliului Județean Arad, Răzvan Cadar, directorul Direcției Programe de Dezvoltare, din cadrul Consiliului Județean Arad, Gabriela Chiricheu, directorul Companiei de Apă, Vasile Borha,  respectiv consilierul județean Bogdan Blaga.

 

No Comments

Comments for Conducerea Consiliului Județean Arad a avut o întâlnire cu primarii din județ, prima din acest an.  are now closed.