Condiții de studiu mai bune pentru 40.000 de elevi, în urma unei investiții de 3,5 milioane de euro realizată de E.ON România

Written by admin. Posted in Uncategorized

Tagged: , , ,

Published on octombrie 21, 2019 with No Comments

 

Condiții de studiu mai bune pentru 40.000 de elevi, în urma unei investiții de 3,5 milioane de euro realizată de E.ON România

·         Un număr de 63 de școli din 18 judeţe beneficiază de sisteme de iluminat moderne în urma unui proiect lansat în anul 2012;

·         Și în acest an, 9 şcoli au fost dotate cu sisteme de iluminat cu leduri, de care vor beneficia peste 5.000 de elevi și profesori;

Care este legătura între lumina din sălile de curs și performanțele educaționale? Studiile au demonstrat că, indiferent de ciclul de învățământ, de la cel primar și până la cel universitar, un sistem de iluminat corespunzător poate contribui în mod simțitor la ridicarea nivelului de învățare. Altfel spus, lumina adecvată creează o atmosferă de studiu prietenoasă, impulsionând astfel nivelul de concentrare și înțelegere a informațiilor transmise la ore. Pe lângă acestea, dacă vorbim despre sisteme de iluminat bazate pe tehnologie led, avantajele pot fi cuantificate prin scăderea facturii la energie, dar și prin contribuția la eforturile de reducere a emisiilor de CO2.

Acestea sunt și obiectivele proiectului „Energie în școlile copilăriei”, derulat încă din anul 2012 de compania E.ON România și prin care au fost investite peste 3,5 milioane de euro pentru îmbunătățirea condițiilor de studiu şi eficientizarea consumului de energie prin iluminarea bazată pe tehnologie led a sălilor de clasă.  Până în prezent, programul a acoperit 63 de unități școlare din 18 județe, având circa 40.000 de elevi și profesori drept beneficiari direcți. În total au fost montate 32.500 de corpuri de iluminat noi și 80.000 tuburi led.

Corpurile de iluminat cu tehnologie led aduc o economie semnificativă de electricitate pentru iluminat, ceea ce se va traduce pentru beneficiari prin facturi mai mici pentru energia electrică. Mai mult, iluminatul cu led are o durată de viaţă de câteva ori mai mare faţă de sistemele clasice, între 50.000 şi 100.000 de ore de funcţionare, şi o luminozitate superioară, respectiv 98% din cea naturală.

Proiectul a continuat şi în acest an în 9 şcoli din judeţele Cluj, Timiș, Alba, Neamț, Botoșani şi Suceava, fiind înlocuite 5.000 de corpuri de iluminat și montate 12.000 de tuburi led, în urma unei investiții de 550.000 de euro de care vor beneficia 5.300 de elevi și profesori.

Ne implicăm constant în proiecte de responsabilitate socială destinate comunităților în care activăm, iar susținerea educației este una dintre direcțiile strategice urmărite în cadrul acestor preocupări. Dorim să contribuim activ la formarea generației viitoare, la creşterea performanţelor şcolare şi la îmbunătățirea condițiilor din sălile de curs”, a declarat Anca Dragu, Director General Adjunct E.ON România.

Proiectul s-a desfăşurat în perioada aprilie-octombrie, finalizarea lui fiind marcată luni, 21 octombrie, la Școala Gimnazială “Ion Creangă” din municipiul Cluj-Napoca, o instituție cu o istorie de aproape 50 de ani unde învață peste 1.000 de elevi.

Începând cu anul 2005, E.ON România a susţinut cu peste 13,8 milioane euro numeroase proiecte de responsabilitate socială în comunităţile în care îşi desfăşoară activitatea, numărul total al beneficiarilor acestor iniţiative ridicându-se la aproximativ 310.000.

Numai în domeniul educaţiei au fost derulate proiecte de peste 6,5 milioane euro, de acestea beneficiind peste 200.000 de copii.

 Notă pentru editor:

 Unităţile şcolare incluse în proiectul Energie în şcolile copilăriei 2019 sunt:

  • Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă Alba Iulia. Alba
  • Liceul Teoretic Petru Maior – Ocna Mureș, jud. Alba
  • Şcoala Gimnazială Comuna Timişeşti, jud. Neamț
  • Şcoala Gimnazială nr. 1 Săveni, jud. Botoșani
  • Şcoala Gimnazială Luca Arbure, jud. Suceava
  • Şcoala Gimnazială Comuna Giera, jud. Timiș
  • Şcoala Gimnazială nr 4 Lugoj, jud. Timiș
  • Şcoala Gimnazială Ion Creangă, Cluj-Napoca, jud. Cluj
  • Şcoala Generală Lucian Blaga Ocna Mureş, jud. Alba

Despre E.ON România

Grupul german E.ON este unul dintre liderii pieţei de energie, având în România o prezenţă consolidată de-a lungul a circa 15 ani. Companiile-fanion ale grupului sunt Delgaz Grid şi E.ON Energie România, acestea desfăşurând activităţi de distribuţie, respectiv de furnizare a energiei şi a soluţiilor energetice pentru circa 3,1 milioane de clienţi. De la intrarea pe piaţa din România grupul E.ON a investit circa 1,6 miliarde de euro, în principal în modernizarea reţelelor. Totodată, valoarea contribuţiilor virate la bugetul de stat şi bugetele locale se ridică la 2 miliarde de euro

No Comments

Comments for Condiții de studiu mai bune pentru 40.000 de elevi, în urma unei investiții de 3,5 milioane de euro realizată de E.ON România are now closed.