Comportare de excepție a sportivilor din cadrul DDAC Arad la Jocurile Naționale Special Olympics România

Written by admin. Posted in Sport

Tagged: , , , ,

Published on mai 30, 2016 with No Comments

jocuri olympics2

Fundația Special Olympics din România în parteneriat cu Primăria Municipiului Arad și Consiliul Județean Arad a organizat, timp de trei zile, cel mai mare eveniment sportiv din 2016 pentru persoanele cu dizabilităţi intelectuale intitulat Jocurile Naționale Special Olympics România.

La eveniment au fost prezenți aproape 300 de sportivi cu dizabilități intelectuale de la asociații, organizații și școli speciale, un total de 62 de delegații din România și din Ungaria.

Aceștia au concurat în competiții sportive de atletism, badminton, bocce (să împingi o minge cât mai aproape de mingea țintă) și înot, care au avut ca locații; Sala Sporturilor „Victoria”, Stadionul „Gloria”, Sala de Sport a Colegiul Național „Preparandia – Dimitrie Țichindeal” și Bazinul de Înot „Delfinul”

Sportivii din cele două centre ale DDAC, respectiv Centrul Creativ și Centrul Social au avut o comportare exemplară în toate probele, cucerind după o muncă asiduă, treptele podiumului de premiere.

Pentru Direcția de Dezvoltare și Asistență Comunitară din Arad, acest eveniment a fost unul cu o însemnătate deosebită. Am trăit alături de copiii și tinerii din centrele noastre aceleași emoții, odată cu aprinderea Flăcării Speranței, Cercul Prieteniei sau Jurământul Special Olympics. Vreau să-i felicit pe toți cei prezenți la această manifestare, dar în special pe tinerii din Centrul Creativ și Centrul Social din cadrul DDAC Arad, pentru spectacolul oferit, pentru bucuria de a participa și mai ales pentru dorința de a câștiga acest eveniment sportiv dedicat lor. Acești minunați sportivi au ocazia de a deveni membri activi ai familiei şi ai comunităţii din care fac parte. Special Olympics constituie o experienţă care insuflă multă energie, sănătate, încredere în sine şi bucuria de a trăi. Le mulțumim tuturor celor implicați în această activitate și sper să fie alături de noi la cât mai multe astfel de manifestări., a declarat Oana Pârvulescu, director general DDAC Arad.

Fundaţia Special Olympics din România a fost înfiinţată în noiembrie 2003, ca parte integrantă a mişcării sportive internaţionale Special Olympics. Aceasta oferă persoanelor cu nevoi speciale şansa de a-şi descoperi şi dezvolta potenţialul şi calităţile sportive prin intermediul programelor de pregătire şi al evenimentelor competitionale.

.

No Comments

Comments for Comportare de excepție a sportivilor din cadrul DDAC Arad la Jocurile Naționale Special Olympics România are now closed.