Colaborare economică și instituțională cu Padova

Written by admin. Posted in Politica

Tagged: , , ,

Published on martie 02, 2015 with No Comments

Municipiul Arad și orașul italian Padova vor colabora în plan economic, instituțional și universitar. În perioada 25-28 februarie o delegație a municipiului Arad, condusă de  dl.Primar Gheorghe Falcă a efectuat o vizită la Padova în Italia. Din delegație au făcut parte dl.Ovidiu Moșneag, președintele comisiei Buget-Finanțe a Consiliului Local Municipal și d-na Coralia Cotoraci, Rectorul Universității de Vest Vasile Goldiș Arad.

Întâlnirile pe care delegația Aradului le-a avut pe parcursul vizitei au avut în vedere dezvoltarea de parteneriate instituționale și schimb de experiență în domeniul dezvoltării economice și regionale, al serviciilor urbane precum și în domeniul cooperării universitare.

« Elaborăm un protocol de colaborare pe aceste trei direcții importante cu municipalitatea din Padova. Pentru dezvoltarea instituțională vom organiza  schimburi de experiență cu serviciile urbanism, edilitar, transport public, trafic și parcări iar polițiștii locali vor colabora cu colegii italieni pentru combaterea fenomenului cerșetoriei și vor face stagii de perfecționare în domeniul asigurării ordinii publice. De asemenea, un obiectiv important al vizitei a fost cunoașterea experienței parteneriatului Venezia-Padova-Verona, ca model pentru polul de dezvoltare Arad-Timișoara. În acest pol de dezvoltare, Aradul trebuie să-și definească oferta pentru mediul economic, cu zona de investiții în infrastructură, zona de sprijin pentru atragerea și perfecționarea forței de muncă și zona de fiscalitate. Lucrăm la acest document, în luna aprilie îl vom prezenta public. Am avut întâlnire și cu vicepreședintele Regiunii Padova, cu reprezentanții administrației Interporto Padova – Zona Industrială – Centrul Logistic de excelență, cu Camera de Comerț din Padova care dorește un proiect de colaborare cu Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Arad” a declarat dl.primar Gheorghe Falcă.

Delegația arădeană a participat și la deschiderea festivă a Anului Academic la Universitatea de Padova.

 

No Comments

Comments for Colaborare economică și instituțională cu Padova are now closed.