Claudia Boghicevici: „O majoritate USL de 70% a decis de la sine putere să izoleze Aradul pe harta naţională”

Written by admin. Posted in Politica, Top News

Tagged: , , , , ,

Published on decembrie 06, 2013 with No Comments

Deputatul PDL de Arad Claudia Boghicevici a explicat astăzi, într-o conferinţă de presă suţinută alături de deputatul Eusebiu Pistru, motivele pentru care bugetul pe 2014 adoptat în Parlament este unul care va izola Aradul pe harta României. Deputatul PDL a condamnat şi modul nedemocratic în care parlamentarii Puterii au aprobat acest buget şi le-a cerut parlamentarilor USL de Arad să dea explicaţii publice privind lipsa lor de reacţie pentru susţinerea intereselor arădenilor.

În acest an USL a reuşit o performanţă demnă de Cartea Recordurilor, dar extrem de periculoasă pentru democraţia românească. Au trecut forţat, pe repede înainte, cele două legi ale bugetului, respingând în acelaşi timp pe bandă rulantă amendamentele opoziţiei. Între aceste amendamente erau şi cele prin care solicitam bani pentru spitalele, şcolile şi drumurile arădene, dar şi pentru finalizarea celor două pasaje peste calea ferată. Aşa o majoritate USL de 70% a decis de la sine putere să izoleze Aradul pe harta naţională. De ce s-a grăbit în acest hal USL-ul încât să adopte pe genunchi acest proiect de buget? În primul rând pentru că dezbaterile publice privind slaba calitate a bugetului îi deranjau. Oricât au încercat să creeze teme false, fumigene de tipul comisiilor parlamentare de anchetă sau evenimente de propagandă, cei de la USL nu au reuşit să îi împiedice pe oameni să discute îngrijoraţi despre noile taxe şi biruri, noile scumpiri de preţuri şi noile alocări clientelare presupuse de acest buget. Este meritul opoziţiei PDL şi al preşedintelui Băsescu că au reuşit să pună pe agenda publică anomaliile acestui buget şi îi asigurăm pe arădeni că nu vom tăcea nici în continuare, oricât de deranjaţi ar fi cei din cercul Puterii”, a declarat Claudia Boghicevici.

Deputatul PDL a prezentat şi cele mai importante anomalii ale bugetului impus de USL, arătând că singurii care câştigă în urma acestui buget sunt „baronii USL încolonaţi în spatele lui Liviu Dragnea”, în timp ce amendamentele PDL pentru Arad au fost respinse.  Guvernul socialist al PSD și PNL a introdus taxe și impozite care vor scoate, în plus, din buzunarul românilor peste 1000 de lei în 2014 – acciza la benzină de 7 eurocenți + TVA pe fiecare litru de benzină, un nou tip de calcul al accizei vechi de la benzină care crește și ea prețul benzinei, CASS pe chirii și taxa pe stâlp pusă firmelor care va crește prețul la electricitate. Toate acesta taxe vor genera creşteri în lanţ a tuturor preţurilor– de la piață la rechizite și super-marketuri. Toate taxele și impozitele noi introduse de USL în 2014 aduc Guvernului Ponta un plus de 5 miliarde de lei la buget, peste un miliard de euro. Adică câte 50 de euro de la fiecare român, de la cel mai mic la cel mai mare.

Ce face Guvernul Ponta cu acești bani? Nu îi duce la sănătate, educație sau drumuri. Îi duce la ministerul lui Liviu Dragnea, șeful baronilor PSD, care îi va distribui discreționar, în funcție de interesele politice. Propaganda USL a încercat să contracareze observaţiile noastre de bun simţ prin tot felul de afirmaţii nefondate: ba că este un buget al investiţiilor, ba că este un buget din care să câştige fiecare român. Care investiţii domnilor din USL când arădenilor le-aţi respins din nou şansa de a merge pe drumuri mai bune, de a avea cele două pasaje finalizate, de a avea spitale mai moderne sau şcoli mai sigure? Cum să câştige fiecare român din acest buget când singurii profitori sunt baronii USL încolonaţi în spatele lui Liviu Dragnea? Cum veţi crea locuri de muncă când toate aceste noi taxe vor pune şi mai mult economia pe butuci, când din bugetul Ministerului Muncii lipsesc banii pentru măsurile active pentru angajarea şomerilor, când numai descentralizarea va aduce 10 mii de noi disponibilizări? La toate aceste întrebări au datoria morală să răspundă şi parlamentarii USL de Arad care în această săptămână nu au fost deloc vocali în interesul Aradului, a concluzionat Claudia Boghicevici.

No Comments

Comments for Claudia Boghicevici: „O majoritate USL de 70% a decis de la sine putere să izoleze Aradul pe harta naţională” are now closed.