Claudia Boghicevici: „Nu sunt proiecte PSD, PNL, PDL, sunt proiecte care vizează anumite probleme cu care se confruntă persoanele cu handicap și pe care actuala guvernare le neglijează”

Written by admin. Posted in Politica, Top News

Tagged: , , , , , , , ,

Published on martie 05, 2013 with No Comments

Deputatul PDL Claudia Boghicevici a făcut referire în cadrul unei declaraţii politice în plenul Camerei Deputaţilor, un apel către toţi deputaţii pentru constituirea unui grup de lucru care să urgenteze adoptarea unor modificări esenţiale în legea care reglementează situaţia persoanelor cu handicap în România. Propunerea deputatului Boghicevici vine ca urmare a dezinteresului manifestat de reprezentanţii Ministerului Muncii în această problemă, pe fondul existenţei în circuitul parlamentar a 10 iniţiative de modificare a actualei legi care reglementează domeniul în cauză.
„Ce se întâmplă în ultimele zece luni în această chestiune sfidează orice logică. Avem pe ordinea de zi a plenului de câteva luni bune 10 proiecte legislative care vizează modificări ale legii 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, fapt care ar trebui să sensibilizeze și instituția centrală care gestionează acest domeniu, recte Ministerul Muncii. Nu sunt proiecte PSD, PNL, PDL, sunt proiecte care vizează anumite probleme cu care se confruntă persoanele cu handicap și pe care actuala guvernare le neglijează. În toamnă, când aceste proiecte au fost discutate în şedinţele comisiei, Ministerul a promis un proiect nou de promovare a drepturilor persoanelor cu handicap. Au trecut încă 6 luni de atunci, avem același ministru în funcție, dar aceeași nepăsare și delăsare se manifestă când este vorba de rezolvarea problemelor persoanelor cu handicap. Nu putem lăsa să treacă încă câțiva ani până când actualul ministru va înțelege în sfârșit importanța acestei teme”, a atenţionat deputatul PDL.
„Prin urmare vin şi pe această cale cu inițiativa constituirii unui grup de lucru alături de alţi colegi şi de specialişti în domeniu pentru a crea un cadru transparent şi necesar şi pentru aceste persoane. Sunt convinsă că voi găsi sprijin și în rândul parlamentarilor puterii pentru această inițiativă, având în vedere preocuparea generală pentru acest subiect sesizată și din prisma numărului mare de propuneri legislative depuse. Avem nevoie nu numai de soluţii pentru probleme punctuale, ci de o viziune pe termen mediu şi lung, iar acest lucru nu poate fi realizat decât dacă ne unim forţele, reprezentanţii politici şi societatea civilă”, a mai declarat Claudia Boghicevici.

No Comments

Comments for Claudia Boghicevici: „Nu sunt proiecte PSD, PNL, PDL, sunt proiecte care vizează anumite probleme cu care se confruntă persoanele cu handicap și pe care actuala guvernare le neglijează” are now closed.