Claudia Boghicevici: Guvernul Ponta trebuie să vină cu soluții pentru scutirea de la plata datoriilor către stat a tuturor celor cărora le-au fost calculate greșit salariile

Written by admin. Posted in Politica

Tagged: , , , ,

Published on iunie 24, 2014 with No Comments

Deputatul Claudia Boghicevici, coordonator al portofoliului Muncii şi Protecţiei Sociale în Guvernul Alternativă PDL, a susținut în Parlament proiectul legislativ care prevede exonerarea de la plată a unor sume de către personalul din unitățile de învățământ din Vulcan, Lupeni și Petroșani.

Mă bucur că Parlamentul României a dat din nou dovadă de solidaritate și un proiect în interesul cetățenilor a fost susținut de toate partidele. Prin această lege se repară o greșeală față de personalul din unitățile de învățământ din Vulcan, Lupeni și Petroșani, care era obligat să restituie niște sume de bani din cauza unor greșeli de calcul a veniturilor salariale.

Din păcate situația aceasta se regăsește și la alte categorii de personal și din alte localități, iar proiectul, deși inițial se adresa tuturor acestora, în forma finală nu rezolvă integral problema. De altfel, Guvernul PSD ne-a obișnuit în ultimii doi ani cu luarea de măsuri electorale de creștere a veniturilor doar pentru anumite categorii sociale, creând discriminări vizibile în sistem.

Semnalul dat de Parlament este însă foarte clar: nu putem pedepsi anumite categorii sociale pentru niște greșeli de calcul. Guvernul este obligat să aplice această scutire de la plata datoriilor pentru tot personalul bugetar afectat”, a argumentat Claudia Boghicevici.

 

 

No Comments

Comments for Claudia Boghicevici: Guvernul Ponta trebuie să vină cu soluții pentru scutirea de la plata datoriilor către stat a tuturor celor cărora le-au fost calculate greșit salariile are now closed.