Claudia Boghicevici – ”Amendamentul PNL care prevede dublarea alocațiilor pentru copii a fost adoptat în plenul Camerei Deputaților, dar PSD mai poate încă să blocheze această inițiativă”

Written by admin. Posted in Politica

Tagged: , , , , ,

Published on mai 20, 2015 with No Comments

Deputatul PNL Claudia Boghicevici salută votul dat astăzi în plenul Camerei Deputaților pentru aprobarea amendamentului Partidului Național Liberal care prevede dublarea cuantumului alocațiilor de stat pentru copiii între 2 și 18 ani, de la 42 la 84 de lei, și majorarea la 200 lei a alocației de stat pentru copiii cu handicap. Deputatul PNL avertizează că această prevedere mai poate fi blocată de majoritatea din jurul PSD dacă deputații nu votează proiectul de lege integral, așa cum a fost el amendat la inițiativa Partidului Național Liberal. Votul pe textul integral al acestui proiect  legislativ ar urma să fie dat în cursul acestei zile, conform programului de lucru aprobat al Camerei Deputaților.

”Adoptarea amendamentului PNL de dublare a alocației pentru copii este o probă de normalitate, dar și un semnal puternic privind deruta din actuala majoritate parlamentară din jurul PSD. Proiectul legislativ în cauză este unul organic, adică necesită adoptarea lui de către o majoritate de două treimi, deci PSD încă poate bloca dublarea alocațiilor la votul pe textul integral. Le cer deputaților majorității din jurul PSD, și îndeosebi celor din Arad, să țină cont de interesul cetățenilor, de gravele probleme demografice cu care se confruntă România și de nevoia susținerii familiilor atunci când își vor da votul pe acest proiect, și nu pe calculele politicianiste dictate de un guvern Ponta insensibil la problemele copiilor din România”, a declarat Claudia Boghicevici.

No Comments

Comments for Claudia Boghicevici – ”Amendamentul PNL care prevede dublarea alocațiilor pentru copii a fost adoptat în plenul Camerei Deputaților, dar PSD mai poate încă să blocheze această inițiativă” are now closed.