Chinezi interesaţi de afaceri în judeţul Arad

Written by admin. Posted in Politica

Tagged: , , ,

Published on iunie 12, 2018 with No Comments

Președintele Consiliului Județean Arad​, Iustin Cionca, a primit astăzi o delegaţie a Camerei de Comerţ din oraşul Su Zhou (Republica Populară Chineză)​ interesată de oportunităţi de colaborare în zona mediului de afaceri, cu accent pe comerţul on-line, agricultură şi sectorul viticol. Vizita a avut loc la iniţiativa domnului Gheorghe Seculici, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Arad. La întâlnire a fost prezent şi dl. ​K​ai De Gen, consilier onorific al preşedintelui Consiliului Judeţean Arad, Iustin Cionca, în relaţia cu mediul de afaceri chinez.

Ieri, membrii  delegației conduse​ de Lu Yizhong, reprezentat al CCPIT – China Council for the Promotion of International Trade, au semnat un protocol de colaborare cu Camera de Comerţ şi Industrie Arad, prin care se pun bazele unei colaborări pentru perioada următoare.

În cadrul discuţiilor Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad,​ a subliniat faptul că Aradul este înfrăţit cu provincia Hainan, punând accent pe deschiderea Aradului către o colaborare consistentă cu partenerii​ chinezi.  „A fost o vizită importantă care se încadrează în strategia noastră de deschidere înspre spaţiul chinez. Aradul este înfrăţit cu provincia Hainan şi ne dorim să extindem acest gen de colaborare şi cu alte regiuni. Su Zhou este un centru industrial puternic, care are foarte multe parteneriate străine și se extinde permanent înspre Europa”, a declarat Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad.

La rândul lor, oaspeţii au prezentat câteva dintre atuurile oraşului Su Zhou. Situat în provincia chineză Jiangsu,  Su Zhou este un centru important în industria mătăsii, domeniul IT și industria farmaceutică. Delegaților chinezi li s-a propus organizarea unui târg care să prezinte oportunitățile și potențialul din Su Zhou mediului de afaceri din Europa Centrală și de Est. ​

 

No Comments

Comments for Chinezi interesaţi de afaceri în judeţul Arad are now closed.