Cezar Ouatu cântă la Lipova Symphonic City

Written by admin. Posted in Divertisment

Tagged: , ,

Published on iunie 25, 2019 with No Comments

Melomanii sunt invitaţi, în data de 28 iunie, de la ora 21.00, pe platoul Basilicii “Maria Radna” un eveniment de înaltă ţinută: Lipova Symphonic City Open Air.

În prima parte, programul va curpinde uverturi şi arii celebre din opere iar în a doua parte muzică film, repertoriu din musical şi pop – opera.

Invitat special: Cezar Ouatu
Director artistic/Dirijor: Dan Crișan
Soprana: Larisa Ștefan
Orchestra Filarmonicii de Stat Arad

Asistent regie artistică: Tatiana Țugulea
Scenotehnică, sonorizare și lumini: Corso Live Interface
Grafică și design: Andreea Chifor

Cezar Florin Ouatu (n. 18 februarie 1980, Ploiești, România) cunoscut și ca Cezar The Voice sau Cezar, este un interpret român de operă, pop-opera și pianist. Este cunoscut datorită piesei „It’s My Life”, cu care a câștigat Selecția Națională 2013 și cu care a participat la Concursul Muzical Eurovision 2013 din Malmö, Suedia.

Cezar s-a născut într-o familie de muzicieni, fiind fiul flautistului Florin Ouatu, de la Filarmonica din Ploiești și fost profesor la Universitatea Mozarteum din Salzburg, Austria. La doar 6 ani a învățat să cânte la pian, urmând un profil artistic. A absolvit Liceul Muzical „Carmen Sylva” din Ploiești; în 2004 a absolvit cu notă maximă secția de canto clasic a Conservatorului „Giuseppe Verdi” din Milano unde fusese admis în 2001. A studiat de asemenea și muzică barocă. A debutat ca interpret profesionist pe scena Teatrului „La Fenice” din Veneția, a cântat pe cele mai importante scene din lume[necesită citare] și a obținut numeroase distincții la concursuri de canto în orașe precum Barcelona, Dresda, Milano și în țări precum Monaco și San Marino. A cântat la opere prestigioase precum cele din Lausanne, Barcelona, Potsdam ș.a.[7][8][9]

Evenimentul este organizat de Consiliul Judeţean Arad prin Centrul Cultural Judeţean Arad.

 

No Comments

Comments for Cezar Ouatu cântă la Lipova Symphonic City are now closed.