Cercul vicios al istoriei românești

Written by admin. Posted in Cultura, Top News

Tagged: , , , ,

Published on martie 23, 2017 with No Comments

biblioteca arad

Tema foarte ofertantă a dezbaterii organizate cu ocazia evenimentului „Ziua Xenopol. ZiuaBibliotecii tale” l-a determinat pe invitatul instituției de cultură arădene, prof. Antoniu Martin, să facă o incursiune prin istoria națională și internațională a breslelor, a societăților și a organizațiilor secrete, condițiile în care acestea au luat ființă, rolul lor în emanarea unor idei progresiste la nivel mondial, influența în dezvoltarea economică și esoterică a țărilor lumii, ritualuri și inițieri.

De la ”Francmasonerie” cea mai faimoasa societate secretă din lume, la “Cavalerii Templului”, “Cavalerii de la Malta”, până la cele mai vechi statute de breaslă din Transilvania ce datează din timpul lui Ludovic de Anjou (1376), despre ”Ordinul Dragonului” și rozicrucianism în spațiul românesc, toate au fost amintite cu exemplificări din cărțile scrise de invitatul nostru.

S-au bucurat de informație elevi de la: Colegiul Național Elena Ghiba Birta”, prof. Adrian Bucur și de la Colegiul Economic, prof. Liliana Necula.

Biblioteca județeană „Alexandru D. Xenopol” din Arad mulțumește oratorului și audienței!

No Comments

Comments for Cercul vicios al istoriei românești are now closed.