Centrul Militar Județean Arad, la ceas aniversar

Written by admin. Posted in Social, Top News

Tagged: , , , ,

Published on februarie 13, 2020 with No Comments

Se împlinesc 52 de ani de când, în urma reorganizării administrative a teritoriului țării, a luat fiinţă Centrul militar judeţean Arad, ca urmare a comasării Comisariatelor Militare din raioanele Arad, Ineu, Gurahonţ şi Lipova, având ca bază legală Ordinul ministrului Forţelor Armate nr. M.10 din 17 februarie 1968. Începând cu acea dată, Centrul militar judeţean Arad îşi stabileşte garnizoana de reşedinţă în municipiul Arad.

Ulterior, în cei 52 de ani de existență, unitatea va trece prin reorganizări și resubordonări succesive, precum și printr-o serie de transformări structurale care au modelat-o în forma actuală. În prezent, structura este menită a răspunde cerințelor Armatei României privind promovarea ofertei educaționale a Ministerului Apărării Naționale, recrutarea candidaților pentru profesia militară și nu în ultimul rând, gestionarea resurselor militare umane și materiale ale județului Arad la mobilizare și război.

Pentru a marca acest eveniment, în data de 17 februarie 2020, la sediul unității din municipiul Arad, strada Lucian Blaga nr.4–6, se organizează „Ziua Porţilor deschise”. Instituția noastră își va deschide porțile publicului larg și reprezentanților presei, în intervalul orar: 09.00-12.00, oferind o succintă, dar sperăm interesantă imagine a Centrului miltar județean Arad.

Sunt invitați să participe cetățenii din municipiul și județul Arad, care doresc să cunoască activitățile desfășurate de către această structură aparținând Ministerului Apărării Naționale.

Accesul vizitatorilor (cetățeni români), în obiectivul militar, se va face pe baza unui act de identitate valabil (B.I./C.I. sau pașaport).

 

 

No Comments

Comments for Centrul Militar Județean Arad, la ceas aniversar are now closed.