Centrul Cultural Judeţean Arad: tradiţie, diversitate şi multiculturalitate

Written by admin. Posted in Divertisment

Tagged: , , ,

Published on octombrie 12, 2016 with No Comments

foto-newsletter-3

Potenţialul instituţiei reflectă, pe de o parte, resurse organizatorice şi oportunităţi de dezvoltare evidenţiate de un mediu cultural marcat de tradiţie, diversitate şi multiculturalitate.

Pe de altă parte, oferta cultural-turistică variată, amploarea şi complexitatea evenimentelor organizate, cu largă deschidere către spaţiul public, implică un management performant, direcţionat spre dialog, dezvoltarea parteneriatelor şi interculturalitate.

Preocupat fiind de păstrarea echilibrului între activitatea culturală urbană şi cea din mediul rural, Centrul identifică noi resurse de acoperire a cererii culturale, adaptându-se la noile realităţi.

Aşadar, stimularea concurenţei se face începând cu anul 2007 prin organizarea licitaţiilor concurs de proiecte, cadru legal de subvenţionare, transparent şi care asigură o mai bună gestionare a fondurilor publice dar şi şanse egale pentru toţi competitorii.

Proiectele au inclus o paletă largă de activităţi din arii tematice diverse : domeniul artistic, cultură tradiţională, turism, producţii editoriale, educaţie ecologică, sănătate, sport de performanţă, tineret şi voluntariat, etc. “Centrul Cultural Județean a încurajat întodeauna inițiativele venite din partea cetățenilor. Stimularea proiectelor culturale propuse de oameni din afara instituției nu au făcut altceva decât să contribuie și mai mult la răspândirea conceptelor promovate de Centru încă de la începuturile lui. Contextul cultural și geografic în care trăim aici în vestul României ne obligă și pe mai departe să păstrăm spiritul multicultural și divers în care ne-am născut și pe care la rândul nostru l-am moștenit de la strămoșii noștri” – a precizat Claudia Boghicevici, vicepreședintele Consiliului Județean Arad.

Din acest punct de vedere, instituţia şi-a dovedit maturitatea, definind mai clar obiectivele sale strategice : să devină nucleu de politici publice al autorităţii judeţene, să creeze cadrul constructiv de colaborare, să livreze expertiză şi modele de bună practică.

No Comments

Comments for Centrul Cultural Judeţean Arad: tradiţie, diversitate şi multiculturalitate are now closed.