Campania „Săptămâna Internațională a Vaccinării” se derulează şi în Arad

Written by admin. Posted in Utile

Tagged: , , , , ,

Published on aprilie 30, 2014 with No Comments

Societatea Națională de Medicina Familiei (SNMF), derulează în perioada 24 -30 aprilie 2014, „Săptămâna Internațională a Vaccinării”.

După dezbaterile organizate la Cluj, Târgu Mureș și București, mesajul campaniei de promovare a vaccinării: “Fii Sănătos! Fii Responsabil! Vaccinează-te!” a fost transmis și în cadrul conferinței de la Arad, ce a fost urmată de un seminar dedicat medicilor de familie din regiune.

Importanța vaccinării, riscurile refuzului în această privință sau problemele cu care se confruntă medicii de familie la acest capitol sunt doar câteva dintre temele abordate de specialiștii prezenți la discuțiile de la Arad. Printre aceștia s-au numărat: dr. Adrian Darabanţiu, medic de familie și preşedinte -Societatea Medicilor de Familie -Arad, dr. Gindrovel Dumitra, coordonator -Grupul de Vaccinologie al SNMF, dr. Anca Matusz, medic de familie -Timişoara, doctor în ştiinţe medicale și reprezentant EGPRN (European General Practice Research Network) România, dr. Călin Ardelean, medic primar epidemiolog, dr. Dana Negru, medic primar epidemiolog și director adjunct – Direcţia de Sănătate Publică – Arad, dr. Laura Nicolescu, medic primar -sănătate publică și director – Direcţia de Sănătate Publică – Arad şi dr. Dorica Sănduțu, medic de familie, membru – Grupul de Vaccinologie al SNMF, care a coordonat aceasta acţiune.

În cadrul conferinţei au mai fost dezbătute problem legate de situaţia epidemiologică din ţările învecinate, precum şi la tranzitul turiştilor şi al refugiaţilor, statistici de interes pentru audiență având în vedere că judeţul Arad se află la graniţa de vest a ţării, intens circulată. În timpul discuțiilor, au fost prezentate atât metodele folosite de medcii de familie pentru informarea pacienților, în ceea ce privește vaccinarea, cât și activitatea grupului de vaccinologie.

 

 

No Comments

Comments for Campania „Săptămâna Internațională a Vaccinării” se derulează şi în Arad are now closed.