Cabinetele școlare medicale au fost modernizate

Written by admin. Posted in Utile

Tagged: , , , ,

Published on aprilie 22, 2016 with No Comments

13062600_1132120383494482_1645418731_o

Modernizarea serviciilor oferite de cabinetele de medicină școlară este o preocupare permanentă a Primăriei Municipiului Arad. Elevii arădeni beneficiază de tratamente stomatologice gratuite în cabinete dotate cu aparatură modernă. Primăria a început în anul 2014 achiziția de echipamente noi pentru cele 6 cabinete stomatologice școlare, ultimele două unit-uri urmând să fie livrate în acest an.

Modul în care se prezintă astăzi aceste cabinete și calitatea serviciilor pe care le oferă sunt dovada că descentralizarea este bună. Faptul că finanțăm de la bugetul local medicina școlară este un beneficiu pentru comunitate. La fel de importantă ca asistența medicală de calitate în școli este educația pentru sănătate și dezvoltarea programelor de medicină preventivă în rândul copiilor prin aceste cabinete. „ a declarat primarul Aradului, domnul Gheorghe Falcă.

În unitățile de învățământ din Municipiul Arad funcționează 46 cabinete medicale de medicină generală (32 în şcoli şi 14 în grădiniţe) și 6 cabinete medicale de stomatologie. Acestea asigura asistență medicală de celor peste 26 de copii și preșcolari care sunt cuprinși în învățământul preuniversitar.

De la preluarea cabinetelor de către municipalitate, din anul 2010, sumele totale investitite din bugetul local pentru renovări și dotări cu materiale și aparatură nouă sunt de peste 500.000 lei.

No Comments

Comments for Cabinetele școlare medicale au fost modernizate are now closed.