Bursele elevilor arădeni o prioritate pentru administrația PNL!

Written by admin. Posted in Politica

Tagged: , , ,

Published on octombrie 28, 2019 with No Comments

În ședința de astăzi a Consiliului Local Municipal, consilierii liberali au votat acordarea burselor pentru învăţământul preuniversitar de stat din Municipiul Arad pentru anul școlar 2019-2020:

„În calitate de dascăl consider că este foarte important să stimulăm elevii cu rezultate excelente și să îi încurajăm pe copiii mai puțin norocoși, astfel încât să limităm cât mai mult rata abandonului școlar.

Am votat în Consiliul Local acrodarea a 131 burse de performanță, 5283 burse de merit, 56 burse de studiu și 2169 burse sociale” a declarat Adina Dumitrean, consilier local municipal.

„Mă bucur că am reușit să sprijinim învățământul dual din bugetul local, să acordăm aceste burse pentru elevii din învățământul preuniversitar. Ne dorim ca aceste burse să stimuleze fiecare beneficiar fie că vorbim despre elevii exemplari, fie cei cu potențial dar care au o situație familiară mai modestă, motivându-i pe cei din urmă să nu abandoneze școala.

Orice sprijin pentru elevii de astăzi ne aduce mai aproape de o societate românească educată și civilizată” a declarat Mariana Cismașiu, consilier local municipal.” a declarat Mariana Cismașiu, consilier local municipal

“Pentru anul școlar 2019-2020 valoarea total a  burselor este de 5.506.830 lei. Chiar dacă ne-am dorit să acordăm o sumă mai consistentă elevilor, fapt care a devenit imposibil odată cu tăierea fondurilor Bugetului Local de către Guvernul PSD, apreciem că am reușit să facem un efort și să venim în sprijinul elevilor arădeni.

Avem încrederea că în anii următori vom reuși să mărim bugetul pentru bursele elevilor pentru că suntem conștienți de importanța educației copiilor” a declarat Antoanela Naaji, consilier local municipal

 

 

No Comments

Comments for Bursele elevilor arădeni o prioritate pentru administrația PNL! are now closed.