Bienala de artă contemporană ArtEncounters, timp de o lună la Arad

Written by admin. Posted in Divertisment

Tagged: , , ,

Published on septembrie 30, 2015 with No Comments

cmca

În perioada 4-31 octombrie va avea loc la Arad prima  ediție ArtEncounters.Intitulat FIRST CUT, evenimentul este curatoriat de Rainald Schumacher și Nathalie Hoyos, Berlin.

Evenimentul e conceput ca un dialog între arta contemporană românească și contextul internațional actual, dialog facilitat de un număr de artiști români ale căror lucrări sunt recunoscute atât în România, cât și în străinătate (Horea Bernea, Ștefan Bertalan, Adrian Ghenie, Ana Lupaș, Alex Mirutziu, Paul Neagu), dar și de artiști străini care fac referire la spațiul românesc în opera lor (Saâdane Afif,  A Kassen, Rosa Barba, Sophia Hultén).

Pentru prima dată în contextul românesc se contruiește un dialog curatorial între diferite generațiide artiști români,începând cu cei care au fost activi în perioada comunistă- fieîn țară,în contextul unei izolări impuse (Grupul Sigma, Geta Brătescu, Ion Grigorescu),  fie în străinătate,în exil (Paul Neagu, Andre Cădere)-și continuând cu cei care s-au afirmat în anii ’90 (Dan Perjovschi , Sub:REAL) sau la începutul anilor2000 (Ioana Nemeș, Ciprian Mureșan, Mircea Cantor).

Timp de o lună, orașele Arad și Timișoara se vor transforma într-o veritabilă galerie de artă contemporană unde peste 100 de artiști își vor expune lucrările. De asemenea, ArtEncounters esteunul dintre cele mai mari proiecte culturale care reunește orașul Timișoara și Arad. Prezența Art Encounters în Arad este reprezentată prin patru expoziții, în trei locații: fabrica TEBA, Atrium Mall Arad și Muzeul de Artă.

Diferitele expoziții oferă publicului o perspectivă coerentă, prin juxtapunerea unor lucrăricreate anterior,văzute doar de un public mic, cu lucrări noi. Un număr de 30 de lucrări au fost create special pentru acest eveniment.

Expoziție:

FIRST CUT/PRIMA TĂIETURĂ

Fabrica TEBA  – ARAD

05 octombrie – 15 noiembrie 2015

Igor Grubic, PetritHalilaj, ZilvinaKempinas, VolodymyrKuznetsov, YevgenSamborsky, Katerina Seda, NedkoSolakov

și Citizenit, L’ENE,  gh., kinemaikon

Curatori Nathalie Hoyos și Rainald Schumacher

Talks:

FIRST CUT/PRIMA TĂIETURĂ– TALKS

Un viitor centru pentru artă contemporană în Arad

Strategii și obstacole, viziuni și perspective

Moderatori: Nathalie Hoyos și RainaldSchumache

23 octombrie – 25 octombrie 2015

Participanți:

Iara Boubnova, Sofia; Zoran Eric, Belgrad; Marat Guelman, Budva; Gabriele Horn, Berlin; AnyaMedvedeva, Kiev; SlavenTolj, Rijeka; ZofiaPloska, Warsaw, Bärbel Vischer, Vienna Anda Ionescu, Arad, Calin Man, Arad

Vineri, 23 Octombrie

16:30 – 17:00 Primire și introducere

17:00 – 19:00 1. Panel

20:00 – Cină

Sâmbătă, 24 Octombrie

10:00 – 12:00 2. Panel

13:00 – Prânz și vizită expoziții

16:00 – 18:00 3. Panel

18:00 – 19:00 Discuție deschisă

 

 

No Comments

Comments for Bienala de artă contemporană ArtEncounters, timp de o lună la Arad are now closed.