Biblioteca județeană reia un proiect dedicat seniorilor arădeni

Written by admin. Posted in Cultura

Tagged: , ,

Published on ianuarie 30, 2018 with No Comments

Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” Arad reia la începutul lunii februarie un proiect destinat seniorilor arădeni.
Principalii beneficiari vor fi cei internați la Centrul de îngrijire pentru persoane vârstnice de pe Calea Bodrogului, cărora li se va oferi posibilitatea de a urma cursuri gratuite de inițiere IT. „Este practic o continuare a unui proiect de succes al bibliotecii derulat în perioada 2011-2016. Grație acestuia aproximativ 700 de persoane cu vârsta între50 și 90 de ani au dobândit noțiuni fundamentale de procesare text, de căutare și verificare a informației pe internet , de utilizare a poștei electronice. Considerăm aceste cursuri ca fiind extrem de utile întrucât răspund pe deplin obiectivului nostru de a facilita accesul la cunoaștere, indiferent de vârstă. De aceea vom continua să derulăm periodic asemenea programe de instruire atât la sediul instituției cât și la sediul Centrului de îngrijire pentru persoane vârstnice. În funcție de solicitări, vom avea una sau două serii pe lunăCursul este gratuit, iar întâlnirile vor fi de câte două ore zilnic pe parcursul unei săptămâni a declarat Cristina Duma, bilbliotecar-trainer.
Pentru absolvenții acestor cursuri, și nu numai, lunar va avea loc un cerc de lectură, în care poeți și prozatori arădeni își vor prezenta producțiile literare. Ca o completare la acest proiect, biblioteca va oferi spre lectură cărți din fondul propriu, care vor putea fi împrumutate de cei internați aici.
Prin acest demers dorim să ajutăm persoanele vârstnice din centru să iasă din rutina și monotonia șederii aici. Acest cerc de lectură le oferă șansa de a socializa, de a cunoaște personal scriitori arădeni contemporani, nu doar prin ceea ce au scris. În condițiile în care cei internați nu au posibilitatea de a ajunge la bibliotecă,vom aduce aici și cărțile pe care le solicită, urmând ca tot noi să asigurăm transportul acestora” a precizat Cristina Duma.

No Comments

Comments for Biblioteca județeană reia un proiect dedicat seniorilor arădeni are now closed.