Atmosfera trecutului din „mica Vienă”

Written by admin. Posted in Utile

Tagged:

Published on februarie 06, 2023 with No Comments

Cu ajutorul realității virtuale și realității augmentate trecutul poate fi readus în actualitate într-o manieră atractivă. Este și cazul proiectului de recreere a unei cafenele reprezentative ale Aradului din perioada modernă – „Corso” situată în centrul Aradului, într-un palat cu semnificații deosebite, „Corso” a reprezentat un veritabil reper al protipendadei timpului, un mediul remarcabil de socializare și petrecere a timpului liber.

Aradul, a cărei zonă centrală a fost definită după modelul Ringului vienez, a cunoscut în acea perioadă o dezvoltare semnificativă pe toate palierele, orașul fiind supranumit „mica Vienă”. Proiectul realizat de Cyber Excellence în parteneriat cu Birchman Company din Marea Britanie își propune să reconstituie tocmai acea atmosferă urbană irepetabilă.

Paul Birchman, vicepreședinte al Birchman Company, consideră acest demers extrem de important pentru promovarea internațională a unui oraș, a unei comunități cu istorie fascinantă. Antoniu Martin, director de proiecte în cadrul Cyber Excellence, susține că astfel de proiecte se adresează mai ales generațiilor tinere care sunt îndemnate să-și înțeleagă mai bine trecutul.

Proiectul se poate vizualiza la adresa: bit.ly/Corsoarad

 

No Comments

Comments for Atmosfera trecutului din „mica Vienă” are now closed.