Asociaţia “Aradul Prosperă” interesată de soarta tinerilor

Written by admin. Posted in Social, Top News

Tagged: , , , , , ,

Published on octombrie 21, 2013 with No Comments

Orașul Ljubljana, capitala Republicii Slovenia a găzduit o conferință internațională pe tema Viitorul Orașelor. Președintele Asociației Aradul Prosperă și membru al Nodului România al Organizației Millennium Project de la Washington, Mihai Oprișa a fost prezent la acest eveniment.

„Am avut deosebita onoare să fiu întâmpinat de Excelența Sa, Ambasadorul României în Republica Slovenia, Marius Cosmin Boiangiu. Din nefericire am fost singurul participant român la o conferință atât de importantă. Mi s-a oferit oportunitatea să vorbesc despre proiectul pe care îl desfășurăm în Arad, prin care venim în întâmpinarea problemei tinerilor calificați din punct de vedere teoretic și fără experiență practică, care nu își găsesc un loc de muncă pe măsura calificării. Europarlamentarul din partea Sloveniei, doamna Tanja Fajon a lăudat inițiativa noastră și a spus că acest proiect este de un interes mai larg, întrucât multe țări întâmpină aceeași problemă. În acest moment proiectul este în stadiul în care firmelor cu peste 50 de angajați le este solicitat să estieze necesarul de angajare pe tipuri de profesii pentru anul 2016. Pentru aceasta am organizat întâlniri cu departamente de resurse umane din firme care angajează peste 20,000 de oameni, iar pe data de 30 octombrie va avea loc o conferință cu reprezentanți ai departamentelor de resurse umane din aceste firme, pentru care vor prezenta soluții doamna Ildiko Pataki, coordonator pe Zona de Vest a Centrului Naţional de Dezvoltare a Învăţământului Profesional şi Tehnic şi domnul Claudius Mladin, Inspector Școlar General.

Pe data de 15 decembrie 2013 ne angajăm să trimitem o informare către Inspectoratul Școlar General, Centrul Național de Dezvoltare a Învățământului Profesional și Tehnic și Administrației Publice, pentru a avea timp suficient pentru ajustarea programei școlare începând cu anul școlar 2014-2015. Vom ajuta la crearea unor Școli Profesionale în sistem dual, la care firmele sunt invitate să participe cu utilaje și specialiști, iar ISJ Arad prin locații și cadre didactice. În dată de 1 octombrie 2013 am participat la inaugurarea unei Școli Profesionale în sistem dual pentru a primi informații despre cum a fost posibilă deschiderea acesteia.” a declarat Mihai Oprișa.

Între firmele cu care s-au purtat discuții și care sunt invitate la eveniment, având numărul de angajați trecut în paranteze (la data de 31.12.2012, având ca sursă a informațiilor Ministerul Finanțelor Publice), sunt următoarele: DELPHI PACKARD ROMANIA S.R.L. (9129), TAKATA PETRI ROMANIA S.R.L.(4168), LEONI WIRING SYSTEMS ARAD S.R.L. (3618), ROSKO TEXTIL S.R.L. (1201), KEY SAFETY SYSTEMS RO S.R.L. (904), YAZAKI COMPONENT TECHNOLOGY S.R.L. (862), BOS AUTOMOTIVE PRODUCTS ROMANIA S.R.L. (819), ASTRA VAGOANE CALATORI S.A. (808), CONTITECH THERMOPOL ROMANIA S.R.L. (409), SC COFICAB EASTERN EUROPE S.R.L. (381), SYSTRONICS S.R.L. (348), GRUPUL AGRIROM (267), PORTA KMI ROMANIA (181) si COOPER INDUSTRIES ROMANIA S.R.L. (143).

No Comments

Comments for Asociaţia “Aradul Prosperă” interesată de soarta tinerilor are now closed.