Arta prin culoare, asta ne-a aratat Alexandra Blanaru!

Written by admin. Posted in Cultura

Tagged: , , ,

Published on iulie 07, 2017 with No Comments

Artă prin culoare pe holul Teatrului `Ioan Slavici din Arad! Artista Alexandra Blanaru, o tanara de doar 25 de ani a deschis aseară prima sa expoziție de pictură. Tânăra ar vrea ca tablourile ei să arate o altă față a lumii și în fiecare spune că a pus o bucată de suflet.

La toate vernisajele, indiferent de diversitatea propunerilor, se insinuează un stereotip ce se tot repetă începând cu: acroşajul la perete, panotarea, titluri pentru lucrări, un catalog convenţional, în final criticul ce explică profesioniştilor (nepregătiţii absentează) urmând apoi felicitări şi bifarea unui act cultural. Alexandra a renunţat la această formă de întrajutorare, toate elementele amintite considerate fara niciun  folos.

Intro-ul a fost facut in cateva cuvinte de catre colegul nostru de breasla Basil Muresan. A fost scurt si la obiect.

Alexandra s-a multumit sa ne spuna` „Am emoţii pentru că în această seară visul meu a devenit realitate. Vreau să le mulţumesc tuturor celor care s-au ocupat de crearea acestui eveniment şi, nu în ultimul rând, vreau să mulţumesc unui om special din viaţa mea care a crezut în mine. Lucrarile mele nu au nicio treaba una cu cealalta sunt facute pe feelingul acelui moment, în funcţie de ce simţeam când pictam. Tot ce vedeţi aici este, efectiv, sufletul meu. Toţi cei care aţi venit aici aţi intrat puţin în sufletul meu. Sper că toţi cei care aţi văzut lucrările să simţiţi măcar puţin din sentimentele pe care le-am avut eu când am creat picturile”

A fost un vernisaj atipic, iesit din tiparele clasice, dar a fost unul extrem de reusit. Dupa care a urmat un cocktail, o gustare si multa, multa voie buna.

No Comments

Comments for Arta prin culoare, asta ne-a aratat Alexandra Blanaru! are now closed.