Arhiepiscopia Aradului oferă o masă caldă pentru 170 de persoane

Written by admin. Posted in Social, Top News

Tagged: , , ,

Published on decembrie 06, 2021 with No Comments

Sfântul Nicolae a fost sărbătorit de Arhiepiscopia Aradului și prin demararea unui proiect social ce presupune prepararea si distribuirea hranei, respectiv a unei mese calde zilnice, pentru 170 de persoane vârstnice din Municipiul Arad.

Proiectul „CANTINA SFÂNTUL NICOLAE – SERVICIUL MASA PE ROȚI PENTRU BUNICII COMUNITĂȚII” are o durată de 30 luni și este finanțat din Fondul Social European prin Programul Operational Capitalul Uman 2014-2020.

Valoarea totală a proiectului este de aproape 2.743.000 lei, obiectivul fiind reducerea numărului de persoane vârstnice aflate în situatii de vulnerabiliate din Arad, prin dezvoltarea activității cantinei Sfântul Nicolae ca centru de preparare si distribuire a hranei pentru aceste persoane.

„Pe lângă lucrarea socială pe care o face Arhiepiscopia Aradului prin cantina socială de multă vreme, de mulți ani, dând masă caldă la 100 de persoane în fiecare zi, de luni până vineri, pe lângă celelalte lucrări sociale pe care le întreprind parohiile și mănăstirile, și această cantină și-a luat această responsabilitate, de a implementa proiectul masa pe roți finanțat din bani europeni. Ne bucurăm că Sfântul Nicolae ne-a ajutat cu bunătatea lui și cu milostivirea lui să punem în practică acest proiect. De astăzi deja, mulți bătrâni au primit o masă caldă” a spus Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Aradului.

„În cadrul proiectului s-a renovat si dotat cu echipamente performante cantina socială a arhiepiscopiei, s-au achizitionat două autoutilitare în sistem de leasing operational și s-a înființat un serviciu mobil de distribuire a hranei de tipul masa pe roti. Serviciu pentru care vom asigura funcționarea timp de 24 de luni pe perioada proiectului și cel putin șase luni după finalizarea acestuia. Ne adresăm persoanelor de peste 65 de ani din Arad, identificate atât prin resurse proprii cât si cu sprijinul autoritatilor locale, personae aflate în incapacitatea de a-si asigura traiul zilnic ca urmare a deficiențelor fizice, a bolilor și a sărăciei. Scopul nostru este ca prin implementarea acestui proiect să identificăm și alte măsuri de sprijin pentru cele 170 de persoane vârstnice, menite să le ajute să depășeasca riscul de marginalizare” au precizat Olimpia Besliu și Carmen Schmidt, implicate în derularea proiectului.

No Comments

Comments for Arhiepiscopia Aradului oferă o masă caldă pentru 170 de persoane are now closed.