Aradul va inaugura două mari spații verzi și pregătește reamenajarea Falezei Mureșului

Written by admin. Posted in Utile

Tagged: ,

Published on februarie 16, 2023 with No Comments

Parcurile, spațiile verzi și aspectul frumos al orașului au fost subiectele abordate de consilierul municipal PNL Liliana Waas. Aceasta a spus că două spații verzi de mari dimensiuni vor fi deschise pentru public anul acesta.

„Aspectul frumuseții și al sănătății orașului este o preocupare pe care ne-o asumăm și o susținem ca prioritară în investițiile aprobate. Prin bugetul din 2023 susținem finalizarea unor lucrări la investițiile verzi din orașul nostru și punem bazele demarării unor proiecte noi pe care toți arădenii și le doresc. Astfel, vor continua și vor fi finalizate lucrările din zona Mărului, unde se amenajează un amplu proiect de agrement, sport și mișcare, cu mai multe facilități verzi, terenuri de sport, luciu de apă și un acces facil pentru iubitorii petrecerii timpului în aer liber. De asemenea, în zona 300, în Micalaca, lucrările la parcul amenajat în zonă sunt, practic, finalizate, urmând să fie realizate ultimele finisaje și efectuată recepția finală. În acest fel, sperăm ca, până la sfârșitul anului, să avem două noi zone verzi importante pentru arădeni”, a declarat Liliana Waas.

Se lucrează pentru proiectul de amenajare a zonei Malului Mureșului, de la Parcul Europa până la Podul Decebal, unde documentația tehnică este în curs de finalizare. Se dorește amenajarea unei zone de promenadă și de mișcare pentru arădeni, legată de alte două zone consacrate spațiilor verzi în municipiul nostru și anume, parcul Mihai Eminescu și Parcul Torok Zsolt.

„În Parcul Eminescu vom păstra specificul locului, vom conserva toate resursele existente și vom aduce și unele îmbunătățiri, care să sporească frumusețea și confortul acelui loc. În Parcul Torok Zsolt intenționăm să îmbunătățim zona de joacă pentru copii, dar și să o extindem cu noi facilități care să vină în întâmpinarea copiilor, a părinților și bunicilor care apreciază atât de mult acest loc” a spus consiliera municipală PNL.

Aceste proiecte se află în pregătire pentru depunerea unor cereri de finanțare la Regiunea de Dezvoltare Vest, în cadrul Programului de Dezvoltare Regională Vest. De asemenea, se lucrează pentru amenajarea unor parcuri noi în cartierele Aurel Vlaicu și Confecții.

Liliana Waas a vorbit și despre amenajarea zonei de lângă Sala Polivalentă, „un proiect drag sufletului meu, conceput să aducă exact verdele și frumusețea pe care o doresc pentru Arad”.

No Comments

Comments for Aradul va inaugura două mari spații verzi și pregătește reamenajarea Falezei Mureșului are now closed.