Aradul rămâne galben! PNL încă o victoriorie în alegeri atât la Primărie cât și la Consiliul Județean

Written by admin. Posted in Politica

Tagged: , , , ,

Published on septembrie 28, 2020 with No Comments

PNL Arad a venit astăzi în fața mass-mediei pentru a prezenta rezultatele obținute în urma alegerilor din 27.09.2020. Călin Bibarț a fost ales de către arădeni să conducă timp de patru ani destinele acestui municipiu iar Iustin Cionca a fost ales vicepreședinte CJ Arad. Președintele organizației arădene Gheorghe Falcă l-a invitat pe Adrian Wiener la masa negocierilor pentru mandatele de consilieri locali. Dacă totul ar decutrge conform strategiei PNL atunci Sergiu Bîlcea ar fi viceprimar alături de USR-istul Adrian Wiener, acesta din urmă ar trebui să renunțe la funcția de parlamentar.

„Aș începe prin a mulțumi tututor arădenilor care au fost la vot. Au dat dovadă de spirit civic. Anul acesta vorbim despre o prezență de 30%, în condiții de pandemie, iar în vremuri normale prezența era de 36%. Conform informațiilor de care dispunem în momentul de față, PNL, PMP, UDMR, PSD și USR intră în CLM.  PNL cu 33,15 % va avea nouă mandate din cele 23, USR cu 25% – șapte mandate, PSD cu 13,3% – trei mandate, PMP cu 7,53 – două mandate și UDMR cu 7,13 – două mandate. Aceasta este estimarea noastră în acest moment. Evident că așteptăm măsurătorile validate de către Biroul Electoral Municipal și apoi județean. Aș sublinia că stânga, PSD, s-a clasat pe locul al treilea, având doar trei consilieri” a declarat primarul Călin Bibarț

La rândul său, Sergiu Bîlcea, președintele Organizației Municipale a PNL, a ținut să mulțumească și el arădenilor, dar și echipei PNL. „Este al treilea tur de scrutin în ultimii trei ani în care Organizația Municipală este pe primul loc. Arădenii au încredere în noi, pentru că am reușit să demonstrăm că am apărat Aradul de PSD, am fost alături de arădeni prin proiectele pe care ni le-am asumat, dar mai mult, ne-am asumat și această etapă de dezvoltare a Aradului. Un alt gând merge spre echipa PNL. Unitatea echipei a făcut să câștigăm aceste alegeri, nu foarte simple. A dovedit că mai presus de funcții își dorește un Arad care să se dezvolte, un Arad care să se înfrumusețeze”, a precizat Sergiu Bîlcea.

Președintele CJ Arad se declară foarte mulțumit de rerzultatele obținute în județ, considerându-l unul istoric

„PNL înregistreză un rezultat istoric la nivelul județului, ceea ce ne plasează pe primele locuri la nivel național. Acest lucru valorează cu atât mai mult cu cât orașe mari din apropiere au pierdut în fața USR. Am obținut 55 de primari din 78, celelalte partide obținând toate doar 23. USR nu a câștigat nicio funcție de primar la nivel de județ. De asemenea, noi nu am pierdut niciun oraș în care a candidat primarul nostru pe funcție și am câștigat Primăria de la Chișineu-Criș. În localitățile în care am pierdut vom intra în negocieri pentru constituirea de majorități, pentru că arădenii mizează pe politicieni care le sunt aproape”, a declarat Iustin Cionca.

Președintele Falcă și conducerea PNL Arad se vor întâlni cu omologii din USR conduși de Vlad Botoș

„Așa cum se întâmplă corect după alegeri, cei care pierd dau un telefon celor care câștigă. Președintele Organizației USR Arad ne-a sunat aseară, ne-a felicitat pentru victorie și evident că ne-a solicitat o întâlnire pentru a realiza o coaliție. Am informat organizația. Suntem de acord să realizăm o coaliție locală și evident, așa cum a spus și domnul Cionca, oamenii care au fost în fața cetățenilor trebuie să-și asume și poziții mai departe pentru a face bine comunității” a completat europarlamentarul Gheorghe Falcă

 

 

 

No Comments

Comments for Aradul rămâne galben! PNL încă o victoriorie în alegeri atât la Primărie cât și la Consiliul Județean are now closed.