Aradul, premiat pentru „Excelenţă în Regenerare Urbană a Spaţiilor Publice” la Gala Asociaţiei Municipiilor din România

Written by admin. Posted in Utile

Tagged: , , ,

Published on noiembrie 13, 2018 with No Comments

Municipiul Arad a obţinut în cadrul Galei Asociaţiei Municipiilor din România (AMR) 2018, premiul pentru ”Excelenţă în Regenerare Urbană a Spaţiilor Publice”. Evenimentul organizat de AMR sub patronajul Preşedintelui României, a avut loc luni, 12 noiembrie 2018, la Ateneul Român şi a reunit numeroşi reprezentanţi ai administraţiei locale.  Municipiul Arad a fost reprezentat de către primarul Gheorghe Falcă, cel căruia i-a fost înmânat trofeul de excelenţă.

Mă onorează şi mă bucură în egală măsură faptul că Municipiul Arad a primit acest premiu. Întotdeauna am spus că în România nu există un proiect de o asemenea amploare şi complexitate. Regerenarea urbană a spaţiilor dintre blocuri, proiect în valoare de 50 de milioane de euro, va aduce beneficii cetăţenilor acestui oraş din punctul de vedere a spaţiului verde, a locurilor de joacă, a parcărilor, a trotuarelor. Vorbim despre kilometri pătraţi întregi de spaţiu verde reabilitat, noi locuri de joacă amenajate, 8 parcări supraterane ce vor genera aproape 8 000 de locuri de parcare între blocuri.  Experţii care au analizat proiectele administraţiilor locale au apreciat efortul depus de municipalitatea arădeană şi m-a bucurat în mod special expunerea domnului rector al Universităţii de Arhitectură şi Urbanism din Bucureşti care la rândul său a subliniat dimensiunea acestui proiect ambiţios. Regret că doar consilierii PNL şi cei UDMR au fost de acord cu regenerarea urbană, în timp ce consilierii PSD şi ALDE s-au opus. Consider că este un premiu meritat, pentru care s-a muncit foarte mult până să se ajungă în acest punct, drept pentru care îl dedic echipei de specialişti din cadrul Primăriei Arad care sunt implicaţi în realizarea lui.  Nu în ultimul rând, dedic acest premiu cetăţenilor municipiului care în acest moment simt discomfortul lucrărilor.  Îi asigur că finalul va fi unul pozitiv. ”, a  declarat primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă.

 

 

No Comments

Comments for Aradul, premiat pentru „Excelenţă în Regenerare Urbană a Spaţiilor Publice” la Gala Asociaţiei Municipiilor din România are now closed.