Arădenii vor beneficia de un centru modern de screening mamar

Written by admin. Posted in Utile

Tagged: , , ,

Published on august 24, 2016 with No Comments

mamo 2

Ca urmare a unui parteneriat între Consiliul Judeţean Arad, Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” şi Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, arădenii vor beneficia de un centru de screening moamografic modern, la standarde de ultimă generaţie.

În cadrul acestui parteneriat, Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” pune la dispoziţie printr-un contract de folosinţă gratuită, un Centru medical modern, amenajat din fonduri proprii şi dotat cu aparatură de ultimă generaţie, Consiliul Judeţean Arad asigură finanţarea activităţii medicale iar Spitalul Judeţean asigură cadrul profesional pentru ca femeile din judeţul Arad să beneficieze de investigaţii gratuite pentru depistarea precoce a cancerului mamar. 15 octombrie este data estimată pentru deschiderea acestui Centru.

Ne dorim să punem un accent cât mai mare pe prevenţie în Sănătate şi de aceea acţionăm pe mai multe planuri. Un prim pas a fost făcut prin promovarea centrelor de permanenţă, care degrevează activitatea de la «Primiri-Urgenţe», deschiderea acestui Centru de screening mamografic este un al doilea pas, totul pentru a avea condiţii cât mai bune în Sănătate”, a afirmat Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad.

Ca dotare, suntem cel mai bun centru din ţară. Avem ca obiectiv principal prevenţia în Sănătate. Am oferit acest mamograf digital de ultimă generaţie, împreună cu toate dotările necesare pentru a fi utilizat în folosul cetăţenilor. Sănătatea, împreună cu Educaţia, trebuie să stea la baza societăţii”, a declarat Aurel Ardelean, preşedintele fondator al Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” Arad.

Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad a fost partener principal, împreună cu două spitale din Ungaria, Centrul Judeţean de Îngrijiri Medicale – din localităţile Hodmezovasarhely şi Mako, precum şi cu Spitalul Ambulatorul „Dr. Bugyi Istvan” din Szentes, pentru proiectul intitulat: „Dezvoltarea infrastructurii pentru screening mamografic regulat în Microregiunea Hodmezovasarhely, Szentes şi Arad”, care a fost implementat cu sprijinul Uniunii Europene, în cadrul Programului de Colaborare Transfrontalieră Ungaria-România 2007-2013. Scopul proiectului a fost achiziţia de aparatură medicală performantă, crearea infrastructurii şi mediatizarea în vederea implementării unui program de depistare precoce a cancerului mamar în această Euroregiune. În cadrul acestui proiect, Universitatea a achiziţionat un mamograf digital de ultimă generaţie, un ECHOGRAF DOPPLER COLOR, SIEMENS, SCANNER (imaginea radiologică – în imaginea digitală) şi o unitate „SERVER” de stocare a informaţiei, model PACS.

No Comments

Comments for Arădenii vor beneficia de un centru modern de screening mamar are now closed.