Arădenii sunt iradiaţi peste măsură de aparatul Roentgen de la secţia de ortopedie a Spitalului Clinic Judeţean

Written by admin. Posted in Social, Top News

Tagged: , , , , , , ,

Published on ianuarie 28, 2013 with No Comments

Şeful secţiei Ortopedie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, Dr. Dan Fruja a făcut astăzi o dezvăluire şocantă.

În cadrul şedinţei  Consiliului Judeţean Arad, la dezbaterea unui punct de pe ordinea de zi, mai precis achiziţionarea de aparatură medicală,  Dr. Fruja a fost invitat să-şi spună păsul. Acesta a recunoscut, în plenul şedinţei că aparatul Roentgen folosit în secţia pe care o are în subordine are un nivel al radiaţiilor de şase ori mai mare decât cel admis. „Avem nevoie de un aparat nou, pentru că nu mai putem lucra cu cel pe care îl avem. Nivelul radiaţiilor este de şase ori mai mare decât limita maximă admisă şi riscăm să intrăm în sfera penalului. Chiar există o sesizare depusă la direcţiunea spitalului de către o asistentă”, a declarat dr. Dan Fruja. Din cele spuse de acesta se pare că şi pacienţii s-ar putea îndrepta, la rândul lor, cu plângeri la adresa Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad.
La pupitru a fost invitat şi purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, dr. Adrian Wiener, care a  întărit cele afirmate de Dr Fruja; că durata de folosinţă a aparatului Roentgen din dotarea secţiei Ortopedie este depăşită iar aparatul de la Secţia Chirurgie, deşi mobil, nu poate fi folosit în acelaşi timp în ambele secţii.
Consiliul Judeţean Arad a aprobat în cele din urmă achiziţionarea de aparatură pentru Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad în valoare de 1,1 milioane euro, între care spre liniştea arădenilor şi un aparat Roentgen pentru secţia Ortopedie.

 

No Comments

Comments for Arădenii sunt iradiaţi peste măsură de aparatul Roentgen de la secţia de ortopedie a Spitalului Clinic Judeţean are now closed.