Arădenii pe podium la Campionatul European de bărci dragon 2015

Written by admin. Posted in Sport, Top News

Tagged: , , , , , , , , ,

Published on iulie 07, 2015 with No Comments

Recent, la Auronzo, în Italia, a avut loc Campionatul European de bărci dragon 2015, desfăşurat în perioada 2-5 iulie atât la categoria cluburi cât şi la categoria naţiuni.

Aradul a fost reprezentat la această competiţie de echipajele de seniori şi seniori mixt ale clubului Voinţa Arad, conducătorul delegaţiei fiind antrenorul secţiei de kaiac-canoe, Baboş Molnar Claudiu.

După o confruntare acerbă, cu adversari experimentaţi şi dotaţi cu materiale sportive moderne, echipajul de seniori de la Voinţa Arad a reuşit să cucerească medalia de argint la proba de 2000 m, fluturând cu această ocazie steagul Aradului la Auronzo, la poalele munţilor Dolomiţi.

Acelaşi echipaj a reuşit să cucerească şi o medalie de bronz, de această dată în concursul naţiunilor la proba de 500 m, ridicând steagul României pe treapta a treia a catargului.

Fetele au reușit și ele o performanță frumoasă, în proba de 200 mixt. Unde, după ce au „tras“ în serii şi califiări, au reusit să ia startul în finala mare. Aici însă experienţa adversarelor şi-a spus cuvăntul, cu doar 7 zecimi de secundă diferenţă față de locul I  (Ungaria) reuşind să se claseze pe locul IV.

Performanțe notabile, într-un sport apărut relativ recent în România, care a debutat chiar la Arad. Totul grație acestor sportivi merituoși, care, chiar și fără materiale (bărci şi pagăi) de nivelul adversarilor, a reuşit să pună Aradul pe harta internaţională al sportului cu bărci de dragon.

Participarea echipelor şi obţinerea acestor rezultate meritorii a fost posibilă prin programul „Promovarea sportului de performanţă“ – susținut de Centrul Municipal de Cultură Arad.

[nggallery id=334]

No Comments

Comments for Arădenii pe podium la Campionatul European de bărci dragon 2015 are now closed.