Elevii de la trei licee arădene au șansa să-și descopere vocația profesională în cadrul caravanei Samsung Trends of Tomorrow

Written by admin. Posted in Utile

Tagged: , , , ,

Published on aprilie 28, 2014 with No Comments

Samsung Electronics România, în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale, continuă și anul acesta programul educațional „Trends of Tomorrow”. În cadrul caravanei, aproximativ 8000 de elevi vor putea afla care este cariera potrivită pentru ei, vor primi recomandări de aptitudini digitale necesare pentru domeniile de activitate pe care le aleg, precum și consiliere în planificarea educațională și profesională.

În perioada 28 – 30 aprilie, caravana este prezentă în trei licee de prestigiu din Arad: Colegiul Național Moise Nicoară (28 aprilie), Liceul Pedagogic Dimitrie Tichindeal (29 aprilie) şi Colegiul Economic Arad (30 aprilie). Elevii arădeni pot afla care sunt opțiunile de carieră care se potrivesc cel mai bine pentru viitorul lor și primesc recomandări de aptitudini digitale necesare pentru domeniile de activitate pe care aceștia le vor alege.

În România, conform unui studiu publicat de ARACIS în 2012, 80% dintre absolvenți lucrează în alt domeniu decât acela pentru care s-au pregătit, iar 75% dintre aceia care au absolvit o instituție superioară de învățământ nu sunt mulțumiți de profesia aleasă. În acest context, consilierea adecvată în carieră devine un punct cheie pentru viitorul profesional al generației actuale de elevi care tinde să se ghideze mai mult după informațiile primite de la familie sau de la cunoscuți.

„Trăim într-o lume aflată în continuă schimbare. Job-urile de azi sunt din ce în ce mai variate și mai complexe, iar aptitudinile digitale au devenit o componentă esențială pentru o carieră de succes. Astfel, este fundamental ca elevii să-și aleagă cariera într-un mod SMART, ținând cont atât de interesele și personalitatea lor, cât și de cerinţele de pe piaţa muncii. Acesta este si scopul caravanei Samsung Trends of Tomorrow în acest an – săle oferim elevilor oportunitatea de a afla ce carieră li se potrivește cel mai bine şi ce abilităţi digitale sunt necesare în profesia aleasă”, a declarat Mihaela Stănoiu, Marketing Manager în cadrul Samsung Electronics România.

În cadrul ediției din acest an a caravanei educaționale aproximativ 8000 de elevi vor avea șansa să afle ce tipuri de cariere li se potrivesc prin intermediul unui instrument special de testare care le va oferi acestora o imagine realistă asupra opțiunilor profesionale pe care le pot explora.

„În cadrul campaniei Samsung Trends of Tomorrow vom oferi elevilor trei tipuri de teste psihologice – Testul Self Directed Search sau Holland, Testul Intelligenz-Struktur-Test 2000R și Testul Big FiveQuestionnaire – considerate a fi cele mai relevante la nivel internațional în domeniul orientării vocaționale, școlare sau de carieră. Împreună cu Samsung Electronics România, ne dorim ca orientarea vocațională să devină un trend al zilei de mâine, astfel ca fiecare dintre tinerii români să poată beneficia de acesteinstrumente,extrem de valoroase,în momentul alegerii carierei”,a declarat Dan Petre, coordonator platformă www.pemeserie.ro

Pentru că digitalizarea este o componentă esențială în fiecare domeniu de activitate, în completarea tipurilor de cariere potrivite lor, elevii vor primi și recomandări de aptitudini digitale, dezvoltate în parteneriat cu eJobs, pentru a-și putea dezvolta din timp competențele necesare domeniilor pe care vor să le urmeze în viitor.

Tinerii liceeni vor primi informații și sfaturi utile atât în cadrul caravanei, cât și pe pagina de Facebook, Samsung Trends of Tomorrow.

Anul acesta, caravana Samsung Trends of Tomorrow se va desfășura în două etape – primăvară și toamnă – și va ajunge în 10 orașe ale țării.

 

 

No Comments

Comments for Elevii de la trei licee arădene au șansa să-și descopere vocația profesională în cadrul caravanei Samsung Trends of Tomorrow are now closed.