Aparatură în valoare de peste 500000 euro a fost astăzi descărcată la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad

Written by admin. Posted in Social, Top News

Tagged: , , , , ,

Published on noiembrie 12, 2013 with No Comments

Premieră medicală la Arad! Aparatură în valoare de peste 500000 euro a fost astăzi descărcată la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, în prezenţa lui Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean Arad. Este vorba despre un agiograf, cel mai nou şi modern angiograf care va fi instalat în România, unul dintre primele din generaţia lui instalat în Europa. „Partea de instalare şi de reglare durează maxim trei săptămâni, unitatea urmând apoi să devină operaţională, pentru a deservi urgenţele cardiovasculare majore din judeţul Arad”, a declarat doctor Cristian Dină, medic primar cardiologie, cu competenţă în cardiologie intervenţională, managerul Cardiolife Timişoara

Investiţia finală se va ridica la 1 milion de euro. O dată cu punerea în funcţiune a acestei secţii, cetăţenii judeţului Arad nu vom mai trebui să părăsească judeţul în căutarea unei soluţii de vindecare înspre Cluj, Ungaria sau Timişoara, unde există personal calificat şi aparatură de acest gen.

Aşa cum am promis în momentul semnării contractului între Spitalul judeţean şi Cardiolife Timişoara, astăzi putem constata că aparatura pentru Secţia de cardiologie intervenţională a sosit la Arad, ceea ce ne dă speranţa că în câteva săptămâni vom putea inaugura această secţie. Consiliul Judeţean a pus la dispoziţie spaţiul în cadrul spitalului, urmând ca tot ce înseamnă amenajare şi aparatură să fie susţinută de operatorul privat. Astfel, realizăm unul dintre primii paşi în ceea ce priveşte o colaborare corectă între o autoritate publică şi un operator medical privat, aceasta în condiţiile în care noi nu avem banii necesari pentru a face acest lucru”, a declarat Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean Arad.

Compartimentul va prelua atât pacienții cu afecțiuni cardiologice acute, după stabilizarea în secțiile cu profil acut, cât și pacienții care au suferit intervenții chirurgicale pe cord deschis, până la recuperarea lor. De asemenea, şi personalul medical care va activa în centru va fi tot al companiei medicale investitoare. În acest fel, bolnavii, între care cei cu infarct miocardic care până acum erau nevoiţi să apeleze la unităţile spitaliceşti din Timişoara şi Szeged se vor putea trata la Arad. Deschiderea compartimentului de Cardiologie Intervenţională este important, cu atât mai mult cu cât în Arad, prima mortalitate este cauzată de bolile cardiovasculare”, a mai precizat Nicolae Ioţcu

Pe de altă parte, pentru recuperarea post-operatorie, atât în cazul operatiilor invazive, cât şi non-invazive, în secţia de Cardiologie a Spitalului Clinic de Urgenţă Arad se lucrează în acest moment la realizarea a două saloane moderne. „Saloanele vor fi doatet cu aparatură specială, monitoare, respiratoare, cu pereţi de sticlă, unde microbii nu se pot dezvolta. Pacienţii vor fi îngrijiţi cu măsuri de nursing, specifice bolnavilor cardiaci”, a subliniat Teodora Olaru, managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad. Investiţia aparţine în totalitate Consiliului Judeţean Arad.

 

 

 

 

 

 

 

 

No Comments

Comments for Aparatură în valoare de peste 500000 euro a fost astăzi descărcată la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad are now closed.