Antoniu Martin, premiat pentru documentarul „Aradul: comunități și diversitate culturală”

Written by admin. Posted in Utile

Tagged: ,

Published on ianuarie 21, 2022 with No Comments

„The Association of the Balkan New Illuminism”, care reunește personalități academice, științifice și culturale din întreg arealul Balcanilor de Vest – și care promovează valorile pluralismului, toleranței și multiculturalismului în această zonă a Europei –, i-a acordat recent istoricului arădean Antoniu Martin un premiu pentru realizarea filmului documentar „Aradul: comunități și diversitate culturală” . Documentarul a fost realizat în anul 2019, beneficiind de finanțarea Centrului Municipal de Cultură Arad.

„Filmul documentar pe care am avut bucuria să-l realizez abordează într-o manieră integratoare istoria diverselor comunități existente în evoluția orașului Arad, insistând asupra trăsăturilor definitorii ale acestuia: multiculturalitate, deschidere, toleranță și europenitate. Poate termenul care definește cel mai concludent realitățile istorice și cele actuale din Arad este conviețuire”, a precizat dr. Antoniu Martin, istoric.

Filmul documentar va fi subtitrat în câteva limbi de circulație internațională, reprezentând o modalitate remarcabilă de promovare a Aradului.

https://youtu.be/dhI4H2_U5J0

No Comments

Comments for Antoniu Martin, premiat pentru documentarul „Aradul: comunități și diversitate culturală” are now closed.