Am trăit să o vedem și pe asta! Mergem spre vest pe autostradă

Written by admin. Posted in Utile

Tagged: , , , ,

Published on iulie 11, 2015 with No Comments

 

Sâmbătă, ministrul Fondurilor Europene, Marius Nica, şi vicepremierul maghiar Semjen Zsolt au tăiat panglica inaugurală a Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota.

Cu toate că a fost cam indecis, la eveniment a fost prezent  şi premierul Victor Ponta, care a venit proptindu-se în două cârje, acesta asistând la momentul inaugural după care a luat loc pe un scaun ascultând alocuțiunile celor doi delegați.

“Cred că sunt 24 de ore extrem de importante. Ieri şi azi, au fost subiecte politice. Astăzi, vreau să discutăm doar despre autostradă. Cel mai important subiect politic pentru România: avem aprobate 12 miliarde de euro, bani europeni, pentru infrastructura din România. De azi, pentru prima dată în istoria noastră, suntem şi noi conectaţi prin autostradă de Uniunea Europeană.Vreau să rămânem această guvernare nu doar cu faptul că am dat pensii, salarii, am scăzut TVA. În sfârşit, după 25 de ani, se fac lucruri concrete pentru infrastructura din România. Dacă reuşim acest lucru, o să rămânem aşa cum trebuie în istoria guvernelor din România” a declarat premierul Victor Ponta

Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II (RO) – Csanadpalota (H), așa cum este denumit, face legătura între A1(România) și M43 (Ungaria).

Noul Punct de control are 20 de benzi de circulaţie, respectiv câte zece pe fiecare sens, cu câte zece module duble, în care își vor desfășura activitatea poliţişti de frontieră români şi maghiari. Din cele zece benzi de pe sens, patru sunt pentru autoturisme, patru sunt pentru automarfare, nefiind inclus transportul de mărfuri ce trebuie controlate fitosanitar şi veterinar şi transportul de mărfuri periculoase, iar două sunt pentru autocare. Pentru traficul greu vor exista patru cântare, două pe fiecare sens de circulaţie

Nu mai puțin de 22 de hectare ocupă noul obiectiv şi este complet monitorizat video iar camerele instalate la modulele de control identifică automat numerele de înmatriculare ale maşinilor.

De menționat faptul că începând din 15 iulie, tirurile cu o capacitate mai mare de 7,5 tone nu vor mai putea trece prin Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, de pe DN 7.

No Comments

Comments for Am trăit să o vedem și pe asta! Mergem spre vest pe autostradă are now closed.