Alocări majorate pentru Unitatea medico-socială Săvârșin

Written by admin. Posted in Utile

Tagged: , ,

Published on februarie 23, 2023 with No Comments

Consiliul Județean Arad a majorat costul lunar de întreținere a persoanelor internate la Unitatea medico-socială (UMS) Săvârșin, la 5.023 lei/beneficiar. O parte din această sumă reprezintă contribuție a beneficiarului sau susținătorului legal, cuantumul fiind de 1470 lei.

UMS Săvârșin este o instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Arad, care suportă costurile legate de funcționare, plata personalului și alte cheltuieli aferente serviciilor medicale și de îngrijire.

Săvârșinul, prin poziționarea sa geografică în județul nostru, este un centru zonal, situat la mare distanță de municipiu. Finanțăm această unitate sanitară inclusiv prin prisma accesului oamenilor din zonă la serviciile medicale. Este un efort financiar considerabil, dar nimic nu este mai presus decât sănătatea oamenilor și grija societății pentru eliminarea sau măcar diminuarea inechităților”, a afirmat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Unitățile de asistență medico-socială sunt instituții publice specializate, care acordă servicii de îngrijire, servicii medicale, precum și servicii sociale persoanelor cu nevoi medico-sociale.

No Comments

Comments for Alocări majorate pentru Unitatea medico-socială Săvârșin are now closed.