Alcolemii de peste 1‰ pe șoselele județului

Written by admin. Posted in Utile

Tagged: , , ,

Published on august 17, 2018 with No Comments

Polițiștii arădeni au depistat două persoane care au condus sub influența alcoolului.

Polițiștii Secției nr. 7 Rurală au depistat ieri, în trafic, un bărbat de 37 de ani, din Zăbrani, în timp ce conducea un moped neînregistrat pe raza localității. În urma testării cu apartul alcooltest, a rezultat o alcoolemie de 1,10 mg./l. alcool pur în aerul expirat. În urma verificărilr efectuate, s-a constatat că bărbatul în cauză nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Polițiștii Biroului Rutier au depistat, pe raza municipiului, un bărbat de 41 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe strada Banu Mărăcine, fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Emanând halenă alcoolicpă, a fost testat cu apartul alcooltest, rezultând o alcoolemie de 1,02 mg./l. alcool pur în aerul expirat.

Conform procedurii, în ambele situații s-a dispus recoltarea de probe biologice pentru stabilirea cu exactitate a alcoolmiei, pe numele celor doi bărbați fiind întocmite dosare de cercetare penală sub aspectul săvârțirii de infracțiuni la regimul circulației rutiere.

Polițiștii rutieri în acțiune

În ultimele 48 de ore, poliţiştii rutieri au efectuat, atât în municipiu cât şi pe raza judeţului, mai multe acţiuni, având ca scop prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere.

Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 248 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 100.000 de lei.

Dintre acestea, 71 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 177 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice.

De asemenea, au fost reţinute 10 permise de conducere și 3 certificate de înmatriculare.

No Comments

Comments for Alcolemii de peste 1‰ pe șoselele județului are now closed.