Aflăm de la Poliție

Written by admin. Posted in Utile

Tagged: , ,

Published on ianuarie 12, 2018 with No Comments

Au furat bunuri dintr-o grădiniță și școală

Polițiștii orașului Chișineu Criș au identificat doi tineri, bănuiți de comiterea infracțiunilor de furt calificat și tentativă de furt calificat.

În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit că în noaptea de 26/27 decembrie 2017, tinerii de 22 și 18 ani, ambii din Nădab, prin spargerea unui geam, ar fi pătruns într-o grădiniță de pe raza aceleiași localități, de unde ar fi sustras un cd player, iar apoi, prin aceeași metodă –spargerea geamului- ar fi pătruns și într-o unitate de învățământ tot din Nădab, de unde ar fi sustras două monitoare, o unitate centrală, o tastatură și un mouse.

Extinzând cercetările, polițiștii au stabilit că în noaptea de 5 ianuarie 2018, cei bănuiți de comiterea furturilor anterior descrise, tot prin efracție ar fi pătruns într-o altă locație a aceleiași unități de învățământ, fără însă a sustrage vreun bun, sistemul de alarmă declanșându-se.

Pe numele celor doi au fost întocmite dosare de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat (în formă continuată) și tentativă de furt calificat.

Infracțiuni rutiere

 

Polițiștii rutieri au depistat ieri în trafic, la volanul unor autoturisme, doi bărbați care se aflau sub influența alcoolului.

Polițiștii au depistat ieri, pe raza localității Zimandu Nou, un bărbat de 50 de ani, în timp ce conducea un autoturism având o alcoolemie de 0,70 mg./l. alcool pur în aerul expirat,  iar pe Calea Aurel Vlaicu din municipiu, un bărbat de 30 de ani, în timp ce conducea un autoturism având o alcoolemie de 0,86 mg./l. alcool pur în aerul expirat și fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Conform procedurii, în ambele cauze, s-a dispus recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Pe numele celor doi au fost întocmite dosare de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere sub influența alcoolului, respectiv conducere sub influența alcoolului și fără permis.

Polițiștii rutieri în acțiune

În ultimele 48 de ore, poliţiştii rutieri au efectuat, atât în municipiu cât şi pe raza judeţului, mai multe acţiuni, având ca scop prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere.

Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 184 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 62.000 de lei.

Dintre acestea, 37 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 147  pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice.

De asemenea, au fost reţinute 12 permise de conducere și 3 certificate de înmatriculare.

No Comments

Comments for Aflăm de la Poliție are now closed.