AFIR a dat publicității lista cu proiectele eligibile pentru energie regenerabilă

Written by admin. Posted in Politica

Tagged: ,

Published on iulie 04, 2024 with No Comments

Potrivit deputatului liberal arădean Glad Varga, membru al Comisiei pentru mediu și echilibru ecologic și vicepreședinte al Comisiei pentru antreprenoriat și turism, AFIR a publicat rezultatele proiectelor eligibile pentru finanțare în cadrul liniei de energie regenerabilă solară sub 1 MW și peste 1 MW.

„Finanțarea are ca scop realizarea investițiilor în producerea energiei electrice din surse regenerabile pentru autoconsum, conform codurilor CAEN eligibile. Se urmărește astfel dezvoltarea de noi capacități de producere a energiei din surse solare și eoliene (sub 1 MW și peste 1 MW) și integrarea capacităților de stocare pentru o eficiență maximă”, susține Glad Varga.

Beneficiarii finanțării sunt întreprinderi din sectorul agricol și societăți agricole; întreprinderi din industria alimentară și organizații din domeniul îmbunătățirilor funciare.

„La nivelul județului Arad au fost aprobate 11 proiecte solare sub 1 MW”, a ținut să precizeze parlamentarul arădean.

Lista cu proiectele eligibile poate fi consultată aici: https://stportalafirprod.blob.core.windows.net/media/media/b2ofvorn/anexa3_raport_evaluareenergie-solar-sub-1-mw-proiecte-eligibile.pdf?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTAAAR18HE9WGuaNWEzORNNpLAfUuz4Ja0EGneIKJJoNZyFV_TuW_goTzTO8bco_aem_jpa5Zd_2x4D2k7yeHVim7Q

No Comments

There are currently no comments on AFIR a dat publicității lista cu proiectele eligibile pentru energie regenerabilă. Perhaps you would like to add one of your own?

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.