Adrian Ţolea, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Arad, a preluat, sâmbătă, 1 august 2015 atribuţiile de preşedinte

Written by admin. Posted in Politica

Tagged: , , ,

Published on august 01, 2015 with No Comments

tolea

Reuniţi în şedinţă extraordinară, consilierii judeţeni au votat proiectul privind alegerea în funcţia de preşedinte interimar al CJ Arad. Aceştia au avut în vedere o serie de acte juridice, respectiv: Ordinul nr. 398 din 31.07.2015, emis de Instituţia Prefectului Judeţului Arad prin care constată suspendarea lui Nicolae Ioţcu din funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Arad şi Legea nr. 215/2001, art.107 alin.1, în care se prevede „în cazul suspendării preşedintelui, atribuţiile acestuia vor fi exercitate de unul dintre vicepreşedinţi, desemnat de Consiliul Judeţean prin votul secret al majorităţii consilierilor judeţeni în funcţie”.

Ţinând seama de faptul că vicepreşedintele Remus Guţu a depus declaraţia de renunţare la candidatură, singurul candidat pentru funcţia de preşedinte interimar a fost Adrian Ţolea. Acesta a fost ales cu un număr de 20 de voturi din totalul celor 22 exprimate.

„În primul rând aş dori să mulţumesc colegilor care au fost prezenţi astăzi la şedinţa extraordinară organizată, în al doilea rând celor care au avut încredere în mine şi şi-au exprimat votul în favoarea mea pentru ca eu, din poziţia de vicepreşedinte să pot exercita atribuţiile preşedintelui Consiliului Judeţean în acestă perioadă în care dânsul este suspendat din funcţie. Prioritate pentru mine este să continui proiectele importante pe care le are instituţia. Vorbim despre investiţii în mai multe zone, proiecte pe fonduri europene şi publice. Este important pentru locuitorii judeţului Arad ca toate aceste proiecte să continue. Este important să asigurăm funcţionarea Consiliului Judeţean, a aparatului propriu şi a instituţiilor subordonate. În această perioadă dificilă, trebuie să continuăm cu calm, cu responsabilitate, cu seriozitate, cu profesionalism”, a declarat Adrian Ţolea.

Adrian Ţolea are 44 de ani, ocupă funcţia de prim – vicepreşedinte al Partidului Naţional Liberal. Acesta a fost ales consilier judeţean în mandatul 2012- 2016, iar ulterior a fost votat vicepreşedinte al CJ Arad, prin Hotărârea nr. 277/18.12.2012. Ţolea a mai ocupat funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Arad şi în mandatul 2008- 2012.

No Comments

Comments for Adrian Ţolea, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Arad, a preluat, sâmbătă, 1 august 2015 atribuţiile de preşedinte are now closed.