Adrian Țolea: „Refuzul de a discuta Ordonanța privind migrația aleșilor locali, dovadă a atitudinii duplicitare a PSD”

Written by admin. Posted in Politica

Tagged: , , , , ,

Published on februarie 16, 2015 with No Comments

Prim-vicepreședintele PNL Arad, Adrian Țolea, a declarat luni, în cadrul unei conferințe de presă, că PSD dă dovadă de atitudine duplicitară, cu atât mai mult cu cât social-democrații refuză în continuare discutarea OUG 55 privind migrația aleșilor locali, declarată neconstituțională.

          „Majoritatea PSD din Camera Deputaților blochează discutarea legii de respingere a OUG 55/2014, care a dat liber migrației aleșilor locali, atitudine dovedită în cursul săptămânii trecute, atât în cadrul comisiilor parlamentare, cât și în plen. Atitudinea majorităţii PSD ne arată că păstrează aceeaşi duplicitate, acelaşi dublu limbaj. În timp ce, în discursul public, liderii PSD au declarat că decizia CCR privind OUG 55/2014 trebuie respectată, majoritatea PSD din Parlament împiedică adoptarea Legii de respingere a acestui act normativ. Majoritatea PSD încalcă un principiu constituțional invocat de judecătorii CCR, anume principiul comportamentului loial, conform căruia instituţiile au obligaţia să respecte deciziile Curţii şi să acţioneze pentru punerea lor în aplicare”, a declarat Adrian Țolea.

Prim-vicepreședintele PNL Arad a mai explicat că, dacă PSD continuă tergiversarea adoptării unei legi de respingere a OUG 55/2014, PNL va sesiza Curtea Constituțională.

„PSD tergiversează adoptarea unei legi de respingerea OUG 55/2014 privind migraţia aleşilor locali, fapt pentru care suntem hotărâţi să sesizăm Curtea Constituţională dacă legea de respingere a OUG 55/2014 nu va respecta hotărârea şi motivaţia Curţii. Este de o gravitate extremă refuzul PSD de a îndrepta un act normativ, despre care CCR spune clar că încalcă statul de drept și care produce efecte aberante. PSD sfidează din nou Legea fundamentală și demonstrează că își menține aceeași atitudine împotriva respectării legalității și a ordinii de drept. PSD practică din nou un dublu limbaj. Deși clamează fals că Parlamentul trebuie să redevină centrul dezbaterilor legislative, PSD și aliații săi repetă aceeași tactică ce a atras asupra lor furia publică, cum a fost şi în cazul dosirii în sertarele lui Valeriu Zgonea a legii amnistiei şi graţierii timp de aproape un an”, a mai declarat Adrian Țolea, adăugând că cei din PSD sunt incampabili să se schimbe, că aceștia reprezintă în continuare un pericol pentru dezvoltarea democratică a României și că PNL va lupta, prin toate mijloacele politice și parlamentare, pentru a opri acțiunile nocive ale Putereii grupate în jurul PSD.

No Comments

Comments for Adrian Țolea: „Refuzul de a discuta Ordonanța privind migrația aleșilor locali, dovadă a atitudinii duplicitare a PSD” are now closed.