Adrian Ţolea : „Integrarea în Schengen nu se rezolvă la Antena 3”

Written by admin. Posted in Politica, Top News

Tagged: , , , , , ,

Published on februarie 28, 2013 with No Comments

Adrian Ţolea, secretar general al PDL Arad, acuză Guvernul Ponta și USL de dezinteres flagrant faţă de integrarea în spaţiul Schengen

„Onorabilii guvernanţi se fac că nu înțeleg problemele României în privința integrării în Schengen. Victor Ponta şi Crin Antonescu pasează responsabilitatea către alţii, în loc să-şi asume măsuri clare la capitolul justiţie, mare corupţie şi incompatibilităţi parlamentare”, afirmă Adrian Ţolea, care semnalează nonşalanţa premierului Ponta, care a declarat cu naturalețe faptul că guvernul condus de el va încerca să obțină un răspuns pozitiv la Consiliul Justiţie şi Afaceri Interne din luna martie, iar, în eventualitatea unui răspuns negativ, va mai încerca la toamnă. „Ponta ne anunță că eşecul nu e o problemă şi că, oricum, vina nu va fi a lui. Este un act iresponsabil, care arată amatorismul actualei guvernări”, a completat Adrian Ţolea.

Secretarul general al PDL Arad subliniază faptul că Victor Ponta și USL omit faptul că există multe capitole la care România mai are de lucru, iar problemele legate de imunitatea parlamentară, acceptarea unor miniștri cu dosare penale pe rol sau ezitările ministrului justiției de a grăbi punerea în funcție a procurorilor – general și DNA – nu fac altceva decât să întărească impresia negativă a contestatarilor noștri europeni – Olanda, în special. „Practic, criza politică declanșată de USL în vara anului trecut a blocat drumul României spre Schengen. Dacă n-ar fi fost acea criză, în mod sigur azi România era deja integrată parțial în Schengen – portuar și aeroportuar”, a concis Ţolea.

No Comments

Comments for Adrian Ţolea : „Integrarea în Schengen nu se rezolvă la Antena 3” are now closed.