Adrian Ţolea: „Dragnea, întruchiparea incompetenţei în Guvernul Ponta”

Written by admin. Posted in Politica, Top News

Tagged: , , , , , ,

Published on februarie 18, 2014 with No Comments

Adrian Ţolea, prim-vicepreşedinte al PDL Arad, consideră că Liviu Dragnea, vicepremier al Guvernului, ar fi trebuit să-şi depună demisia, imediat după ce Legea privind descentralizarea a fost respinsă de Curtea Constituţională.

„Sunt două aspecte esenţiale în această decizie. Primul fapt este că raportul Curţii are peste 100 de pagini, iar cel de-al doilea este că decizia a fost luată în unanimitate. Nu se poate ca o Lege esenţială pentru viitorul României, pentru strategia de dezvoltare în următorii 20-30 de ani, să fie efectiv neconstituţională, în totalitatea ei”, a declarat Adrian Ţolea.

„Un alt aspect important este cel privind angajarea răspunderii Guvernului în faţa Parlamentului. O lipsă de sprijin parlamentar duce la căderea Guvernului, dar în acest caz, al complicităţii Guvernului cu majoritatea parlamentară, prin care s-a încălcat Constituţia, nu răspunde nimeni. Liviu Dragnea, în primul rând, dar şi întregul guvern Ponta ar trebui să plece. Dacă nu ai sprijinul Constituţiei, încălcând-o cu argumente ce ţin de 106 pagini, degeaba ai sprijinul unui Parlament aservit”, a încheiat Ţolea.

Chiar şi Mona Pivniceru, fost ministru al Justiţiei în Guvernul Ponta, consideră că inclusiv angajarea răspunderii pentru această lege ar fi neconstituţională.

***

Printre încălcările constituţionale se numără articolul care consacră unitatea statului român, proiectul permiţând transferul de proprietate între unităţile administrativ-teritoriale fără hotărâre de Guvern. De asemenea, legea încalcă principiile fundamentale ale descentralizării şi principiile constituţionale în ce priveşte purtătorii autonomiei locale care sunt consiliile locale şi primarii, dar şi lipsa analizelor de impact legate de transferul atribuţiilor ministeriale în teritoriu şi a unui sistem de monitorizare ulterioară.

 

 

 

 

No Comments

Comments for Adrian Ţolea: „Dragnea, întruchiparea incompetenţei în Guvernul Ponta” are now closed.