Adrian Todor : „Vom convoca de urgență o ședință CLM pe tema monumentului Marii Uniri“

Written by admin. Posted in Politica

Tagged: , ,

Published on aprilie 12, 2018 with No Comments

Consilierii PSD – ALDE vor convoca, joi, o ședință extraordinară a Consiliului Local Municipal Arad, pe tema monumentului Marii Uniri care ar trebui amplasat la Arad. CLM trebuie să rezolve până luni problema amplasamentului acestui monument, în caz contrar Ministerul Culturii urmând să aleagă o altă locație, într-un alt oraș.

„Ministrul Culturii, George Ivașcu, a solicitat Primăriei Arad, la începutul lunii aprilie, ca până pe data de 16 aprilie 2018 Primăria Arad să transmită ministerului informații concrete cu privire la lucrările de amenajare a zonei în care va fi amplasat monumentul, precum și planurile detaliate ale lucrărilor, care urmează să fie prezentate sculptorului.

Din păcate, suntem în 12 aprilie 2018, iar din partea primarului Gheorghe Falcă am auzit doar declarații politice, doar scuze pentru faptul că nu au demarat lucrările, am văzut doar încercări de a scăpa de răspundere, minciuni cu privire la cine trebuie să realizeze acele lucrări, care au fost aprobate de Consiliul Local Municipal Arad, astfel că sunt în sarcina Primăriei Arad.

Consilierii PSD – ALDE au decis să convoace pentru data de luni, 16 aprilie 2018, o ședință extraordinară, unicul punct de pe ordinea de zi fiind un proiect de hotărâre, privind stabilirea amplasamentului monumentului Marii Uniri, în zona Consiliului Județean Arad, așa cum însuși Gheorghe Falcă a anunțat că s-a căzut de acord, și totodată mandatarea primarului municipiului Arad să facă demersurile necesare pentru urgentarea amplasării acestui monument atât de important pentru Arad și arădeni. Sperăm ca în ceasul al 12-lea, Gheorghe Falcă să lase deoparte orgoliile politice, să arate respectul cuvenit acestui oraș și să facă toate demersurile pentru ca Aradul să nu piardă monumentul Marii Uniri, în anul Centenarului“, declară deputatul PSD Arad Adrian Todor.

 

No Comments

Comments for Adrian Todor : „Vom convoca de urgență o ședință CLM pe tema monumentului Marii Uniri“ are now closed.