Adrian Todor: „România a recuperat puternic decalajul față de UE în guvernarea PSD-ALDE“

Written by admin. Posted in Politica

Tagged: , ,

Published on martie 19, 2019 with No Comments

Într-un singur an, 2017, economia României a recuperat 4 puncte procentuale, astfel încât PIB-ul pe cap de locuitor a ajuns la 63% din media UE, depășind Croația. Regiunea București-Ilfov a ajuns, în ultimii doi ani, la nivelul Bavariei și peste Budapesta.

 „Avem încă o dovadă a faptului că președintele Klaus Iohannis, împreună cu cei de la PNL și USR, au mințit cetățenii în ultimii doi ani, cu ajutorul propagandei toxice, care astăzi vedem că e răsplătită cu locuri eligibile la europarlamentare.

Cele mai recente date Eurostat îi pun în față lui Iohannis oglinda veritabilei Românii din guvernarea PSD. Lucrurile nu stau deloc așa cum le prezintă Iohannis, în disperarea sa de a mai prinde un concediu de cinci ani la Cotroceni, plătit cu vârf și îndesat din banii românilor. Eurostat a publicat datele privind evoluția PIB pe regiuni de dezvoltare, menite să arate nu numai cum se mișcă țările în interiorul Uniunii, dar și cum evoluează regiunile la nivel european.

În 2017 procesul de convergență a României cu UE s-a accelerat grație creșterii economice ridicate. România a recuperat 4 puncte procentuale față de 2016 și 8 puncte procentuale față de 2014 din decalajul față de media UE. Toate regiunile țării au înregistrat un salt consistent al parității puterii de cumpărare exprimate în euro, în 2017, cu un record în zona București-Ilfov, care a ajuns să fie cu 44% mai mare decât media UE. Este evident că există încă mari discrepanțe de dezvoltare și potențial între regiunile țării. Dar guvernul PSD, spre deosebire de cei de la PNL-USR, are soluții și programe clare pentru reducerea lor, de la PNDL – programul care finanțează mii de investiții – până la programe pe fonduri europene, încurajarea afacerilor, sprijin pentru fermieri ori dezvoltarea infrastructurii“, declară deputatul PSD Arad Adrian Todor.

Biroul de Presă al PSD Arad

 

No Comments

Comments for Adrian Todor: „România a recuperat puternic decalajul față de UE în guvernarea PSD-ALDE“ are now closed.