Adrian Todor: „Creșterea salariilor din construcții îi determină pe tot mai mulți români să se întoarcă acasă“

Written by admin. Posted in Politica

Tagged: , , ,

Published on aprilie 17, 2019 with No Comments

Salariul mediu net din domeniul construcţiilor a crescut cu 43% în perioada februarie 2018 – februarie 2019, iar cel brut a avansat cu 18% în acelaşi interval, potrivit datelor publicate de Institutul Naţional de Statistică. Astfel, salariul mediu net în construcţii a fost în februarie 2019 de 2.763 de lei, iar cel brut de 3.810 lei.

„Creșterea salariilor din construcții vine ca efect al prevederilor Ordonanţei de Urgenţă 114/2018, adoptată la sfârşitul anului trecut. Printre măsurile incluse în document, se regăseşte obligativitatea salariului minim brut de 3.000 de lei pentru angajaţii din construcţii, ceea ce înseamnă un salariu minim net de circa 2.352 de lei, aproape 500 de euro.

Se dovedeşte, încă odată, eficienţa măsurilor din programul de guvernare. Guvernul a avut dreptate, iar Ordonanța 114 a deblocat un domeniu, cel al construcțiilor. Facilităţile salariale prevăzute de ordonanţă îi determină pe mulţi români care lucrau în străinătate, să se întoarcă acasă, pentru că aici găsesc din ce în ce mai multe locuri de muncă bine plătite.

Era absolut necesară o astfel de măsură, în domeniul construcțiilor, având în vedere lipsa tot mai mare de muncitori în această zonă. Avem exemple nenumărate, inclusiv în județul Arad, cu firme de construcții care au ajuns să aducă muncitori din străinătate. La Lipova, după cum se știe, firma care construiește noul spital a fost nevoită să apeleze la muncitori din Vietnam, pentru că în zona Aradului e lipsă acută de forță de muncă“, declară deputatul PSD Arad Adrian Todor.

 

 

No Comments

Comments for Adrian Todor: „Creșterea salariilor din construcții îi determină pe tot mai mulți români să se întoarcă acasă“ are now closed.