Adrian Năstase și Viorel Hrebenciuc sunt cei mai bogați români.

Written by admin. Posted in Politica

Tagged: , , ,

Published on septembrie 10, 2016 with No Comments

na

Adrian Năstase și Viorel Hrebenciuc sunt cei mai bogați români. Cei doi ar deține 900.000.000 de euro. Cine face aceste afirmații

Revenit pentru o scurtă perioadă în România pentru a-și rezolva unele probleme administrative, Cristian Sima a acordat un interviu în care a spus câteva lucruri extrem de interesante.

Refugiat în Elveția după ce ar fi păcălit mai mulți oameni cu greutate pentru a investi pe bursă, Sima spune că Adrian Năstase și Viorel Hrebenciuc sunt cei mai bogați români, ambii având în conturi o sumă ce atinge aproape un miliard de euro.

“În cash? Năstase și Hrebenciuc! 900.000.000 de euro, cam atâta au. Cea mai mare parte din sumă o au pitită prin bănci, pe afară. Dacă există în România și milionari care nu apar în nici un top? Florin și Măriuca Talpeș – Softwin. Au o afacere sănătoasă, nu vreo combinație cu statul”, a spus Sima în Evenimentul Zilei.

Adrian Năstase și Viorel Hrebenciuc sunt doi dintre cei mai controversați politicieni din ultimii 26 de ani. Au ocupat funcții-cheie în aparatul de stat, iar de numele lor se leagă multe scandaluri.

De numele lui Năstase se leagăt privatizări considerate de succes (Sidex, Banca Agricolă) dar și multe eșecuri (Alro, Republica, RAFO, Rodipet, Petromidia). Combinatul Sidex a fost vândut pentru 70 de milioane de dolari în 2001, într-un moment în care pierderile erau de un milion de dolari pe zi. Imediat după vânzare, managementul de la Mittal Steel a scuturat căpușele și a trecut pe profit încă din primul an. S-au vândut ambele distribuții de gaze și cinci din cele opt distribuții de electricitate. O mențiune specială pentru privatizarea Petrom din 2004, când România a vândut, odată cu activele cele mai mari companii a țării, și accesul la zăcămintele de țiței și gaze, măsură ulterior contestată de politicieni.

Primele contracte de furnizare de energie pe termen lung și la prețuri mici dintre Hidroelectrica și traderii privați au fost încheiate în prima parte a mandatului guvernului Năstase. Primul câștigător: firma Energy Holding a celebrului Bogdan Buzăianu, finul lui Dan Ioan Popescu. Din acest tip de contracte, perpetuate până acum, statul român, prin Hidroelectrica, a pierdut până acum 1,5 miliarde de euro.

În 2004, Guvernul României a semnat cel mai păgubos contract din istoria recentă, prin care compania americană Bechtel urma să construiască Autostrada Transilvania (Brașov-Borș), de 415 km. Contractul a fost încheiat pe baza unor prețuri și cantități-țintă, spunându-se atunci că prețul autostrăzii este de 2,2 miliarde de euro. Contractul a fost renegociat anul trecut, oficialii spunând că, dacă el ar fi continuat în forma convenită în 2004, Bechtel ar fi trebuit să primească 9,9 miliarde de euro. S-au realizat doar 54 km, pentru care România a plătit 1,25 miliarde de euro, adică fabuloasa sumă de 23 de milioane de euro pe kilometru.

Năstase a fost condamnat la închisoare în dosarele “Zambaccian” și “Trofeul calității” la patru ani și șase luni de închisoare. A fost eliberat după ce a executat o treime din pedeapsă. S-a retras din viața publică, dând rareori sfaturi pe blogul persoanal.

Viorel Hrebenciuc, “sforarul” dn poltica românească

Viorel Hrebenciuc a fost unul dintre cei mai importanți oameni din România. Recent, a fost arestat împreună cu fiul său într-o afacere cu retrocedări. În presă s-a vehiculat că și procurorii DNA sunt șocați de averea lui Viorel Hrebenciuc. Aceasta s-a apropia de un miliard de euro și ar avea cea mai exstinsă rețea de interese și interpuși din lumea politică.

Numele său a apărut de-a lungul anilor într-o serie de afaceri: Adevărul, SALROM, Eximbank, Romsilva, Rafo, CFR sau SIF-urile.

http://www.activenews.ro/

No Comments

Comments for Adrian Năstase și Viorel Hrebenciuc sunt cei mai bogați români. are now closed.