Acţiunea „Sacul galben“ a împlinit doi ani

Written by florin lucian coita. Posted in Uncategorized

Tagged: , , , , ,

Published on martie 17, 2014 with No Comments

Acţiunea „Sacul galben”, demarată de SC Polaris M Holding în parteneriat cu Primăria Municipiului Arad, a împlinit doi ani.

„Pe 12 martie s-au împlinit exact doi ani de zile de când societatea noastră a încheiat implementarea colectării selective a deşeurilor la sursă, prin intermediul acţiunii „Sacul Galben”, pe întreaga arie administrativă din zona de case a municipiului Arad.

Intenţia iniţială, dincolo de colectarea selectivă a deşeurilor, era responsabilizarea cetăţenilor oraşului faţă de problema colectării selective în contextul transpunerii în practică a directivelor Comisiei Euoropene CE98/2008, prin care autorităţile locale sunt obligate să implementeze colectarea selectivă începând cu anul 2015. Această cerinţă a fost implementată, ca atare, şi a devenit funcţională în oraşul Arad cu aproape trei ani înainte de a deveni obligatorie, fapt ce plasează Municipalitatea arădeană printre primele din ţară la acest capitol.

Societatea noastră poate să afirme acum, la 24 de luni de la debutul „Sacului galben”,  că acţiunea este o reuşită. Până la această oră au fost distribuiţi populaţiei, în mod gratuit, peste 1.750.000 de saci galbeni (mai exact 82.000 de saci în fiecare lună). S-au recuperat de la populaţie aproximativ 1.500.000 de saci galbeni, cifră care indică faptul că 80% din populaţia Aradului s-a aliniat acestui program şi înţelege din plin respectul pentru un mediu ambiental mai curat, în fapt scopul colectării selective şi al reciclării deşeurilor. Un bilanţ al celor doi ani de acţiune „Sacul galben” relevă şi faptul că aproximativ 3.200 de tone de deşeuri au fost colectate selectiv în această perioadă, adică o medie lunară de 133 de tone de deşeuri.

SC Polaris M Holding aminteşte, dincolo de succesul acestei campanii, şi neajunsurile pe care le-a întâmpinat în colectarea selectivă a deşeurilor. Astfel, o parte din populaţia Aradului nu s-a dovedit a fi încă receptivă la colectarea selectivă a deşeurilor, cea mai mare problema a societăţii noastre fiind legată încă de faptul că sacii galbeni distribuiţi gratuit au ajuns să fie utilizaţi în alte scopuri decât cel pentru care au fost împărţiţi. Un alt neajuns este legat de furtul din faţa caselor a sacilor galbeni plini,  fapt care sabotează şi scurtcircuitează activitatea SC Polaris M Holding de colectare selectivă a deşeurilor. Per total, însă, bilanţul primilor doi ani de acţiune este unul pozitiv, S.C Polaris M. Holding S.R.L  invitându-i acum, la ceas aniversar, şi pe cei 20% dintre arădenii care nu s-au aliniat campaniei iniţiate să se implice, alături de marea majoritate a locuitorilor oraşului, în lupta pentru un mediu ambiental mai curat şi pentru colectarea selectivă a deşeurilor.

Acţiunea „Sacul Galben” a reprezentat pentru SC Polaris M Holding nu doar o campanie reuşită, ci şi investiţii în utilaje şi crearea de  noi locuri de muncă, la nivelul societăţii noastre fiind creat un departament destinat exclusiv activităţii de colectare selectivă a deşeurilor“ se precizează într-un comunicat dat publicităţii de societatea de salubrizare.

 

 

No Comments

Comments for Acţiunea „Sacul galben“ a împlinit doi ani are now closed.